Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα απέναντί τους

Από το χτεσινό μαζικό διάβημα συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας
Από το χτεσινό μαζικό διάβημα συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα βρει αγωνιστικά αντιμέτωπους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, έδωσαν συνδικαλιστές των τριών Συντονιστικών (Σωματείων Αθήνας, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ) στον υφυπουργό Εργασίας Λ. Τζιόλα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες το μεσημέρι. Ο υφυπουργός από την πλευρά του επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και «εκνευρισμένος» προφανώς από την πίεση που δέχεται από τους εργαζόμενους, θεώρησε ότι η χτεσινή παρέμβαση εξυπηρετεί σκοπιμότητες...

Οι συνδικαλιστές των τριών Συντονιστικών βρέθηκαν έξω από το για μια ακόμα φορά αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Εργασίας και φώναξαν συνθήματα όπως «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Εκεί κάτω από το υπουργείο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να περνάει τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους, έκαναν σαφές ότι οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούν τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις που ξεθεμελιώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αντίθετα, δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.

Αυτό υπογραμμιζόταν και στο κοινό υπόμνημα των Συντονιστικών που κατέθεσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στον υφυπουργό Εργασίας. Ο Α. Τζιόλας από την άλλη επαναλαμβάνοντας τις θέσεις τις κυβέρνησης, σημείωσε ότι τα μέτρα είναι στην κατεύθυνση ενός συστήματος βιώσιμου, δίκαιου και ανταποδοτικού και ότι μέσα στον Ιούνη θα κατατεθεί το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια και για να αποφύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, πέρασε στη γνωστή κούφια αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το νόμο Σιούφα. Ετσι, αφού πρώτα δεν απάντησε ουσιαστικά σε τίποτα, έδειξε την ενόχλησή του για τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς όπως φαίνεται προτιμάει τους συνδικαλιστές να «συνδιαλέγονται» σε στρογγυλά τραπέζια και όχι να διεκδικούν.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στους συγκεντρωμένους, ο Ν. Ζώτος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην αντιασφαλιστική της ρότα. Κάλεσε τους εργαζόμενους, αποφασιστικά να εντείνουν τον αγώνα τους και με πρώτο σταθμό την αυριανή 24ωρη απεργία να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα και να προετοιμάσουν την κλιμάκωση με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα μέσα Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ