Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέα μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών

Ο τουρισμός, ως μέσο πλουτισμού ορισμένων επιχειρηματιών, «αφυδατωμένος» από την κοινωνική του διάσταση, είχε την «τιμητική» του αυτές τις μέρες, με αποκορύφωμα τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού». Η ανάπτυξη των «υποδομών» με δημόσιο χρήμα για ιδιωτική εκμετάλλευση και κερδοφορία ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, χτες, του υπουργού Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλου με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού προωθεί μέτρα για τον «αθλητικό τουρισμό», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Α. Λιάσκος, ενώ το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η κυβέρνηση έλαβε τα συγχαρητήρια του προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Ζ. Κ. Μπάουμγκάρντεν, επειδή, όπως είπε, «ξεπεράσατε τις προσδοκίες μας» και το 2005 η Ελλάδα «άνοιξε τις πύλες της στον κόσμο»!!!

Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, με κοινά μέτρα που θα λάβουν τα υπουργεία Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, περνά μέσα από τη δημιουργία δικτύου από μαρίνες στη νησιωτική χώρα, όπως είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης για την ενίσχυση της κρουαζιέρας. Ετσι, το κράτος μπορεί να μην είναι «επιχειρηματίας» - όπως ψευδώς υποστηρίζει κι αυτή η κυβέρνηση - αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώνει για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες, με έργα που δεν παίρνουν υπόψη τους τις τοπικές ανάγκες, αλλά τις επιχειρηματικές. Εξετάζεται, μάλιστα, η χρηματοδότηση των έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μετά τη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση.

Στο θέμα του αθλητικού τουρισμού, είναι προφανές ότι σημαντικό ρόλο παίζει η υποδομή που προήλθε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία θα αποτελέσει τη βάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η ενίσχυση των «επενδυτών» προβλέπει, όπως προκύπτει από όσα είπε ο Α. Λιάσκος σε συνέδριο για τον αθλητισμό, μια σειρά από μελέτες για την προσέλκυση ανάλογων δραστηριοτήτων, «παροχή κινήτρων» για να προπονούνται στην Ελλάδα ξένες ομάδες, τη δημιουργία «Ελληνικού Αθλητικού Τουριστικού Συμβουλίου», αλλά και την ένταξη στον «αναπτυξιακό νόμο» των ...κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού.

Η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου το Σάββατο για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα «καθαρή» και «πολιτισμένη» Ελλάδα, είναι ενδεικτική, όσο και προκλητική: «Να κρατήσουμε αυτόν τον τόπο όμορφο, καθαρό, πολιτισμένο. Διότι ο επισκέπτης δε ζητάει μόνο την ποιότητα των υποδομών, αλλά και ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο»!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ