Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Στο έλεος των οινοβιομηχάνων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση για τη χαμηλή απορρόφηση, αλλά και τις χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα του Νομού Αχαΐας, κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Στ. Σκοπελίτης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνεται η οργή και η αγανάκτηση, που προκαλούν στους οινοπαραγωγούς του Νομού Αχαΐας «οι προσπάθειες των οινοβιομηχάνων να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή τους. Στις προσπάθειές τους αυτές, οι οινοβιομήχανοι έχουν σταθερούς συμμάχους τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που απελευθέρωσαν τις εισαγωγές και καθόρισαν σε εξευτελιστικά επίπεδα τις τιμές απόσταξης. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου", ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά, παραβλέποντας ότι αυτή η αγορά, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εμποροβιομηχάνων, είναι και δικό της έργο».

Τονίζεται, ακόμη, ότι «πρόσφατα οι σταφυλοπαραγωγοί της Αχαΐας βρέθηκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας για κατώτερη τιμή 0,35 ευρώ/ κιλό στα κρασοστάφυλα, 1,2 ευρώ/ κιλό στην ξερή σταφίδα και αύξηση της στρεμματικής ενίσχυσης, για να μην εγκαταλειφθούν οι αμπελοκαλλιέργειες, σε μια περιοχή που παράγει ανώτερης ποιότητας κρασιά και η ανεργία έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αμπελουργοί του Ν. Αχαΐας το μόχθο τους και να αποτραπεί το ξεκλήρισμά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ