Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χέρι - χέρι ακρίβεια και εξαπάτηση

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που πέρα από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την αφόρητη ακρίβεια που έχουν επιβάλει σε όλη την γκάμα των ειδών πρώτης κατανάλωσης, αξιοποιούν πλέον και την ανοιχτή εξαπάτηση για την παραπλάνηση των πελατών τους. Γιατί εδώ που τα λέμε, τι είναι η κοροϊδία που κάνουν ορισμένα καταστήματα που ενώ αναφέρουν συγκεκριμένες τιμές στα ράφια όπου λανσάρουν τα προϊόντα τους, η χρέωση στο ταμείο είναι υψηλότερη και μάλιστα σε συνθήκες μαζικών αγορών όπου ο καταναλωτής δε συγκρατεί τις επιμέρους τιμές;

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά, σε ελέγχους που έγιναν σε σχολεία, διαπιστώθηκε η έλλειψη αναρτημένου τιμοκαταλόγου με τα προς πώληση είδη. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τιμοκατάλογοι στην Ιωνίδειο Σχολή, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστέλλας, τα συστεγασμένα 1ο, 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πειραιά και 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο, το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 3ο Λύκειο Κορυδαλλού και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

Επίσης, από ελέγχους σε σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκαν καταγγελίες καταναλωτών για διαφορά στις τιμές των προϊόντων από το ράφι στην ταμειακή μηχανή. Συγκεκριμένα:

  • Στο σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Μπουμπουλίνας) διαπιστώθηκε στα φασόλια γίγαντες ΖΑΝΑΕ διαφορά τιμής 7 λεπτά, στα ντολμαδάκια ΖΕΝΙΘ διαφορά 17 λεπτά και στη μαρμελάδα Spin-Span διαφορά 12 λεπτά.
  • Στο «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Κανελλοπούλου 21) διαπιστώθηκε διαφορά τιμής στο αφρόλουτρο FA 35 λεπτά.
  • Στο σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» (Γρηγ. Λαμπράκη, Αμφιάλη) διαπιστώθηκε σε ποτήρια κρασιού Μαρόκου (εξάδα) διαφορά 15 λεπτά, στο «Bacardi Breezer» διαφορά 9 λεπτά και στο «Palmolive» διαφορά 16 λεπτά.
  • Στο σούπερ μάρκετ «ΓΕΡ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» εντοπίστηκαν ρολά κουζίνας μάρκας «NEW GRAND» με αναγραφόμενο βάρος επί της συσκευασίας 950 γρ. διορθωμένο σε 1.800 γρ., στα οποία επιπλέον είχε αναγραφεί με μαύρο μαρκαδόρο 2 κιλά με τιμή 3,50 ευρώ.

Ολες οι παραπάνω παραβάσεις παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ