Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΑΝΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ

ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ: «Από τα 6,1 δισ. του παγκόσμιου πληθυσμού 2,8 δισ. σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη διαβιούν με λιγότερα από 2 δολάρια ημερησίως. Το πλουσιότερο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εισόδημα 114 φορές μεγαλύτερο από το φτωχότερο 5% (...) 840 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται. Θα χρειαστούν περισσότερα από 130 χρόνια για να εξαλειφθεί η πείνα, παρ' όλο που οι αριθμοί μειώνονται» (τα στοιχεία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ: «Φτώχεια και των γονέων. Και των ανέργων και των εργαζομένων. Και των εργένηδων και των πολυτέκνων. Και των ανηλίκων και των υπερηλίκων. Και του κέντρου και της περιφέρειας. Ποιοι είναι όμως οι περισσότερο ευάλωτοι; Ποιους δηλαδή θα έπρεπε να βοηθά περισσότερο η κοινωνική πολιτική;» (το ερώτημα σε ρεπορτάζ της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ: «Το ΔΝΤ έχει μια αυστηρή συνταγή που προβλέπει ελεύθερες απολύσεις, χαμηλότερες αυξήσεις από τον πληθωρισμό και παρέκκλιση από τις συλλογικές συμβάσεις (...) θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη η σύσταση του ΔΝΤ προς τους κοινωνικούς εταίρους να έχουν υπόψη τους τη σταθερή υποχώρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας καθώς οι τιμές και το κόστος εργασίας ξεπέρασαν τα αντίστοιχα μεγέθη της υπόλοιπης Ευρωζώνης (...) καλώς ή κακώς το ΔΝΤ είναι το επιτελείο της διεθνούς οικονομίας τα στελέχη του έχουν μια μεγάλη εμπειρία και δεν μπορεί να απορρίπτεται συλλήβδην κάθε έκθεσή τους (...) η μεγάλη συμβολή του ΔΝΤ που πρέπει να την αξιοποιήσουμε είναι η εμπειρία του σε θέματα διαχείρισης της οικονομίας» (ο Ν. Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «Τους σημερινούς δεκαοχτάρηδες και τις μητέρες ανηλίκων θα θίξει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση» (η εκτίμηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ