Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πατήρ, ΠΑΣΟΚ και ... άθλιον πνεύμα

Τελικά, υπάρχει ένα θέμα (ένα!) στο οποίο οι ΠΑΣΟΚοι να φερθούν σαν κανονικοί άνθρωποι; Χωρίς στρεψοδικίες, χωρίς ψέματα, χωρίς τη γνωστή τους «γενναιότητα» να «βγάζουν την ουρά τους απέξω», χωρίς να κάνουν τον «Κινέζο»;

*

Την ώρα που δείχνουν «οργίλοι» κατά του νομοσχεδίου που αναγορεύει το σκοταδισμό σε επιστήμη, κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το «φόνο» (όπως τότε που ψήφιζαν μαζί με τη ΝΔ τη σύμφυση κράτους-Εκκλησίας και στο νέο Σύνταγμα).

*

Εφτασαν να αφήνουν να διαρρεύσει στις φιλικές τους εφημερίδες ότι «ναι μεν το νομοσχέδιο είχε συνταχθεί επί Ευθυμίου στο υπουργείο Παιδείας, αλλά το είχε απορρίψει ο Σημίτης»! Δηλαδή, για να διασωθούν δεν έχουν πρόβλημα να «δώσουν» έναν δικό τους (τον Ευθυμίου) για να τη βγάλει καθαρή (στο πρόσωπο του Σημίτη) το «όλον ΠΑΣΟΚ», δηλαδή, αυτοί!

*

Αλλά τότε τι να υποθέσουμε; Οτι ο Ευθυμίου παράκουσε τον Σημίτη και συνέχισε να προωθεί το νομοσχέδιο, μέχρι που ο πρώην υπουργός το παρέδωσε στην κ. Γιαννάκου, κάνοντας «προσωπική πολιτική» στο υπουργείο Παιδείας; Μα τότε, αν αυτό υποστηρίζουν, εκείνο που μας λένε είναι ότι ο «καταλληλότερος» Σημίτης ήταν ένας «ανικανότερος» που δεν ήξερε τι έκαναν κάτω από τη μύτη του οι υπουργοί του;

*

Επιπλέον: Η ιστορία με το συγκεκριμένο θέμα (τη μετατροπή των εκκλησιαστικών σχολών σε Πανεπιστήμια) ξεκινάει από το 1997. Επί Αρσένη στο υπουργείο συστήθηκε επιτροπή που εξέτασε το ζήτημα, αλλά το θέμα κόλλησε με αφορμή την υπόθεση των ταυτοτήτων. Μετά, επί Ευθυμίου, φτιάχτηκε νέα επιτροπή που παρέδωσε το πρώτο της πόρισμα το 2003 και απέμενε ένας ακόμα κύκλος εξέτασης του ζητήματος, στον οποίο εμπλεκόταν και το Φανάρι, που κόλλησε λόγω εκλογών.

*

Επομένως, αφού ο Σημίτης (και το ΠΑΣΟΚ) είχε «απορρίψει» τη σημερινή εξέλιξη

(πότε; τότε που στις συσκέψεις στο Μαξίμου έδινε το «πράσινο φως» με την επισήμανση ο χειρισμός του ζητήματος να γίνει ως θέμα ...«χαμηλής πτήσης»!)

γιατί τις είχε επί 7 χρόνια τις επιτροπές (και με Αρσένη και με Ευθυμίου) για να του συντάξουν το νομοσχέδιο... Ε;;;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ