Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ευρω-καταστολή

Κανέναν, πλην ορισμένων ευρωλάγνων, δεν αιφνιδίασε το νέο τρομο-πακέτο που υιοθέτησε προχτές η Κομισιόν, ενισχύοντας παραπέρα τους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταστολής. Αυτό που δείχνουν τα νέα μέτρα της ΕΕ, περισσότερο καθαρά ίσως από παρόμοια προηγούμενα, είναι ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι ο ακήρυχτος πόλεμος του ιμπεριαλισμού κατά των λαών.

Οι πάντες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θεωρούνται «ύποπτοι» και μπαίνουν υπό συνεχή παρακολούθηση. Ολες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις (με σταθερό και κινητό τηλέφωνο) και η επικοινωνία μέσω του Ιντερνετ καταγράφονται και αποθηκεύονται για ένα τουλάχιστον χρόνο και θα είναι στη διάθεση των «αρχών» τόσο των κρατών-μελών όσο και των «ευρωπαϊκών». Παράλληλα, οι ίδιες οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών και οι πολυεθνικές θα μπορούν να εμπορεύονται ελεύθερα αυτά τα «προσωπικά δεδομένα»! Εκτός από τη γενναία χρηματοδότηση των μέτρων από τα κοινοτικά κονδύλια, η Κομισιόν υιοθέτησε και δήλωση «για την καταπολέμηση των παραγόντων που οδηγούν στη βία και στην τρομοκρατία», η οποία παραπέμπει αβίαστα στην πρόσφατη δήλωση Μπους, όπου προκύπτει καθαρά ότι στόχος είναι οι ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές ιδέες και οι φορείς τους.

Το νέο πακέτο μέτρων της Κομισιόν έρχεται από μακριά, ακριβέστερα από την 11η Σεπτέμβρη 2001, αλλά διευκολύνθηκε από τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Ερχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί από τότε σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ηδη είναι σε ισχύ το «ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης», τον επόμενο χρόνο θα κυκλοφορήσουν τα διαβατήρια με τα βιομετρικά δεδομένα για καλύτερο φακέλωμα, ενώ ταυτόχρονα στήνονται μηχανισμοί καταστολής στην ΕΕ και βελτιώνεται η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των «αρχών ασφαλείας» και των μυστικών υπηρεσιών. Ολα αυτά στηρίζονται στον κοινά αποδεκτό από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ «ορισμό της τρομοκρατίας», που περιλαμβάνει ακριβώς όσους αντιστέκονται στα αφεντικά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Τα παραπάνω, όπως και πολλά που θα ακολουθήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια, περιλαμβάνονται στο περιβόητο «Πρόγραμμα της Χάγης», που αποσκοπεί στο αλυσόδεμα των λαών της ΕΕ και στην αυταρχική θωράκιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δηλαδή του καθεστώτος της δικτατορίας των πολυεθνικών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια ώρα που εφαρμόζεται το τρομο-πρόγραμμα της Χάγης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική της Λισαβόνας, δηλαδή η στρατηγική ολομέτωπη επίθεση των μονοπωλίων κατά των λαών.

Τα τρομο-μέτρα της ΕΕ σφίγγουν ολοένα και περισσότερο και τον ελληνικό λαό. Πέρα από τους «τρομονόμους» και την «κληρονομιά» των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση Καραμανλή προχωρά στη νομιμοποίηση της χρήσης των καμεροχαφιέδων για την παρακολούθηση των διαδηλώσεων! Η πάλη ενάντια στην ευρω-τρομοκρατία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την ανατροπή του καθεστώτος των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ