Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θαυμάστε τον..!

Ανακηρύττει «ευεργέτη» της Νάουσας τον Λαναρά που ο λαός της πόλης έχει χαρακτηρίσει νεκροθάφτη της εργατικής τάξης. Ορκίζεται πίστη στην ανταγωνιστικότητα, συμφωνεί και προωθεί τις ελαστικές μορφές εργασίας. Μέσα από συσκέψεις, προσπαθεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε υποταγή στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις.

Δηλώνει συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Λαναρά και στους εκατοντάδες απολυμένους που άφησε πίσω του ο ...«ευεργέτης». Και, ταυτόχρονα, διεκδικεί προγράμματα μερικής δουλιάς, μερικού μεροκάματου και μερικής ασφάλισης, για να απορροφηθούν οι αναπόφευκτοι κραδασμοί, εξαιτίας της πολιτικής που υπηρετεί.

Την επόμενη στιγμή, βάζει τους απολυμένους της ΤΡΙΚΟΛΑΝ να υπογράψουν «σύμβαση εργασίας δούλου» για την 18μηνη μερική απασχόλησή τους, στο πλαίσιο της υλοποίησης σχετικών κυβερνητικών δεσμεύσεων για 20 από αυτούς. Ετσι, διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη σύμβαση σε περίπτωση που δεν ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, με τη σχετική χρηματοδότηση και ο απολυμένος να μην πληρωθεί για τη δουλιά που παρείχε και φυσικά να μην πάρει καμία αποζημίωση.

Ο δήμαρχος Νάουσας υπηρετεί πιστά το ρόλο της Αυτοδιοίκησης όπως τον έχουν διαμορφώσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως μηχανισμό του κράτους για την προώθηση της κυρίαρχης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ