Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Αγωνιστική παρέμβαση απ' τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Αναχωρούν σήμερα για το Καράκας τα πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής

Σήμερα το πρωί ξεκινούν για το Καράκας της Βενεζουέλας τα πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα συμμετάσχουν στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ). Τις επόμενες μέρες και μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου, αναμένεται να αναχωρήσει το σύνολο των Ελλήνων αντιπροσώπων. Θυμίζουμε ότι το 16ο ΠΦΝΦ ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 15/8.

Πλούσια και πολιτικά ενδιαφέρουσα αναμένεται και η παρέμβαση της ελληνικής αποστολής, στη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η αντιπροσωπεία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ που θα βρεθεί στη βενεζουελάνικη πρωτεύουσα επιδιώκει να μεταφέρει την εμπειρία των νέων εργαζομένων της χώρας μας, τόσο από την αντεργατική επίθεση που συντονισμένα εξαπολύουν εργοδοσία, ΕΕ και κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και την αναγκαιότητα συσπείρωσης της νέας γενιάς της εργατικής τάξης στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ ανήκει και η πρωτοβουλία για την εκδήλωση που προετοιμάζει η ελληνική αποστολή αναφορικά με τον εργάσιμο χρόνο. Η σκέψη που υπάρχει είναι να διοργανωθεί σχετική εκδήλωση μέσα στο «Περιφερειακό Κλαμπ» της Ευρώπης, όπου είναι ενταγμένη και η ελληνική αποστολή. Η κατάργηση του 8ώρου, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι επιδράσεις στον ελεύθερο χρόνο, στην προσωπική ζωή, την πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ εύστοχη η ιδέα για την παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη ζωή «στην Ελλάδα της Ολυμπιάδας». Κι αυτό καθώς αποδείχτηκε, ότι το... «μεγάλο όραμα» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν παρά μια εξαιρετική περίπτωση ασύδοτης κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο, σε βάρος της ζωής, της υγείας, των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων. Στα... «ολυμπιακά» εργασιακά κάτεργα, πέθαναν 13 εργάτες, επειδή τα μέτρα ασφάλειας «έκοβαν» απ' τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστών. Οσοι κάλυψαν «ολυμπιακές» θέσεις απασχόλησης (σε μεγάλο ποσοστό νεαρής ηλικίας) ήρθαν αντιμέτωποι με βάρβαρες συνθήκες εργασίας.

Η αντεργατική λαίλαπα χτυπά τους εργαζόμενους με την ίδια αγριότητα, σε κάθε χώρα του πλανήτη, και το μέλλον που ξημερώνει για τους νέους που μπαίνουν στην παραγωγική διαδικασία με ολοένα και δυσμενέστερους όρους, απαιτεί αποφασιστική, ταξική αντεπίθεση. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το μήνυμα που θα μεταφέρουν οι νέοι του ΠΑΜΕ στη Βενεζουέλα, θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, για τη νικηφόρα έκβαση που μπορεί να έχει ο ενωμένος ταξικός αγώνας των εργαζομένων στις πατρίδες τους. Αλλά και που θα υπογραμμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών και των εργατριών όλου του κόσμου.

Οπως σημειώνουν στο «Ρ» στελέχη της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, «επιδιώκουμε να εκφραστεί η αλληλεγγύη, να αναδείξουμε ότι είναι κοινή η αιτία των προβλημάτων που βιώνει η εργατική νεολαία παγκόσμια. Να προβάλλουμε μια άλλη λογική, κι έναν άλλο δρόμο για το μέλλον της νεολαίας, στο δρόμο της ταξικής πάλης και της ταξικής σύγκρουσης, της εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ