Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: «Η ΝΔ μπήκε στον πυρήνα της στρατηγικής της (...) Επιλέγει να προσφέρει στο κεφάλαιο, στις βιομηχανίες, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις αγορές, φθηνή εργασία (...) Ο δρόμος που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ (...) Η πορεία της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης θα καταστήσει ολοένα και πιο ισχυρή την απαίτηση συγκλίσεων, συνεργασιών στον κοινωνικό χώρο, ώστε να συγκροτηθούν πλειοψηφικού χαρακτήρα δυνάμεις που θα στηρίξουν τους εργαζόμενους στην επίθεση που δέχονται από το νεοφιλελευθερισμό, αλλά και νέες εναλλακτικές πολιτικές, που θα εγγυηθούν νέα προοπτική για το λαό (...) Ολοι, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ, αλλά και οι αυτόνομοι πολίτες της αριστεράς (...) μπορούν και πρέπει να κληθούν να παίξουν το δικό τους ρόλο στη συγκρότηση αυτής της νέας προοπτικής που αρχίζει να "αχνίζει" ότι έρχεται» (από τη συνέντευξη του Α. Τσοχατζόπουλου στην «ΑΥΓΗ»).

ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ: «Αιχμαλώτους χιλιάδες επιβάτες στο λιμάνι κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο κρατούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται βάσιμα πως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έκανε καλά τη δουλειά του στον τομέα του προληπτικού ελέγχου. Συνεπώς έχει ευθύνες. Οπως ευθύνες έχουν και όλοι όσοι γίνονται κήρυκες υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση Καραμανλή. Τα νησιά μας και ειδικά το Αιγαίο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αναθέσουμε στους εφοπλιστές. Το αντίθετο, συνιστά εθνική μειοδοσία. Νομίζω...» (ο Ν. Π. στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: «Εμπαιγμών συνέχεια: Η Τουρκία υπέγραψε το Πρωτόκολλο Επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης αλλά διευκρίνισε με μονομερή δήλωσή της ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η χλιαρή αντίδραση της βρετανικής προεδρίας στην προκλητική στάση της Αγκυρας προκάλεσε δυσφορία στη Λευκωσία, η οποία διαπιστώνει τώρα τις "αδυναμίες" της απόφασης που έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο οι "25" όταν έδωσαν το "πράσινο φως" για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, χωρίς να επιβληθούν όροι για την πλήρη ομαλοποίηση των σχέσεων της Αγκυρας με την Κυπριακή Δημοκρατία» (ο Χρ. Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ