Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
42 υπό ... τα ραδίκια

Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Οι Εγγλέζοι αστυνομικοί έχουν από χτες το δικαίωμα να ελέγχουν στο δρόμο πολίτες με βάση και μόνο την υποψία που κινεί η εμφάνισή τους. Οι Εγγλέζοι αστυνομικοί, όπως κάθε αστυνομικός εντός της ΕΕ, έχουν ήδη δικαίωμα να συνεχίζουν την καταδίωξη υπόπτων και έξω από τα σύνορα της χώρας τους, εντός των ορίων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσους δεν πιάνουν οι ίδιοι - με κριτήριο πάντα την εμφάνισή τους - αναλαμβάνουν να τους «τελειώσουν» ντόπιοι κουκουλοφόροι.

Ομορφος κόσμος!

Γι' αυτό, σου λέω, κάνε το μπανάκι σου τώρα που είναι καιρός, αλλά μην κάθεσαι πολύ στον ήλιο, μαυρίζεις!

Ε, τώρα, αν δεν μπορείς να φτάσεις στην παραλία των ονείρων σου, μην το κάνεις και ζήτημα. Τα 'χει αυτά ο πατριωτισμός των εφοπλιστών. Τριάντα οκτώ σαπάκια που θα 'πρεπε να είναι ήδη παλιοσίδερα ταξιδεύουν στο Αιγαίο για να σε ...εξυπηρετήσουν.

Αν η επανάληψή του δεν ήταν ήδη φάρσα, θα μπορούσε να είναι είδηση: Οτι το «παλιό καλό ΠΑΣΟΚ» ετοιμάζει «νέο ανένδοτο κατά της δεξάς» και ψάχνει ξανά για κορόιδα να παριστάνουν τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Οχι πως χρειάζεται δηλαδή να ψάξει και πολύ, σαν έτοιμοι από καιρό οι «αυτόνομοι» θα στέρξουν να βάλουν και πάλι πλάτη στο εγχείρημα. Ε, όσοι έχουν μνήμη ας πρόσεχαν. Τι πάει να πει το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που απαγόρευσε τις αυξήσεις στους μισθούς τη διετία 85-86; Τι πάει να πει άρθρο 4 περί απαγόρευσης απεργιών; Και τι σημαίνει δηλαδή ότι η ΓΣΕΕ υπέγραφε τη μία δίχρονη σύμβαση καθήλωσης μισθών μετά την άλλη; Εδώ υπάρχει επείγουσα ανάγκη «νέας εναλλακτικής πολιτικής».

Και μην ξεχνάς: Δεν πρέπει να μιλάς για ιμπεριαλισμό. Δεν είναι σύγχρονο. Ούτε να βλέπεις σαν μόνη διέξοδο για την εργατική τάξη τη συσπείρωση γύρω από το δικό της κόμμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας για τον εαυτό της. Να κοιμάσαι ήσυχος ότι «ο δρόμος που ακολουθεί η ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ»!

Αντε, άντε να πάμε για καμιά κορφή, γιατί δε μας βλέπω καλά. Ερχεται ακόμα πιο βαρύς χειμώνας κι ας προαναγγέλλει καύσωνα η ΕΜΥ.

Ασχετο; Εξήντα χρόνια τώρα από τη Χιροσίμα, οι ειδικοί μιλάνε για τον «πυρηνικό χειμώνα» σε περίπτωση μαζικής χρήσης ατομικών όπλων. Δεκαπέντε χρόνια τώρα οι «σύμμαχοι» σπέρνουν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Και τα νεκροταφεία αυτών που πεθαίνουν από λευχαιμία πληθαίνουν...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2016-01-22 00:00:00.0)
Ξέφρενη οργή(2008-04-23 00:00:00.0)
Ζήτα τα πάντα! Σου ανήκουν!(2006-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-04-11 00:00:00.0)
Στη φυλακή ο αστυφύλακας των ΜΑΤ(1998-06-06 00:00:00.0)
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Χρ. Μαρίνος(1996-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ