Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «Αμεσος είναι ο κίνδυνος της μεταφοράς παραγωγικών εγκαταστάσεων, αλλά και της εκμετάλλευσης φορολογικών πλεονεκτημάτων από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Το έντονα ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο κινούνται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν αφήνει χρονικά περιθώρια στις ελληνικές εταιρίες να αναμένουν την πρόοδο των όποιων μεταρρυθμίσεων προωθούνται στη χώρα μας» ( το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ: «Ενα πολυεθνικό κέντρο σχεδιασμού μυστικών επιχειρήσεων κατά τρομοκρατών έχουν δημιουργήσει από κοινού η Γαλλία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας "Ουάσιγκτον Ποστ". Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα επικαλείται αναλυτές των αμερικανικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. Το μυστικό κέντρο φέρει την κωδική ονομασία "Συμμαχική Βάση", ιδρύθηκε το 2002 από την αμερικανική CIA και την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών DGSE και έχει Γάλλο διοικητή. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του σύστημα στο οποίο συμβάλλουν πολλές χώρες και πράκτορες κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία και εξειδικευμένοι τεχνοκράτες» ( η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΟΙ ΦΙΛΟΙ: «Αν είχε μιλιά αυτή η Γέφυρα των Κήπων και τι δε θα έλεγε... Πρώτον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στήθηκε τέτοιο σκηνικό φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία (...) επειδή όμως δεν έφτασε ακόμη η ώρα είτε μιας κοινωνίας αγγέλων είτε μιας αταξικής κοινωνίας, γεννάται το ερώτημα μήπως όλος αυτός ο κουρνιαχτός για φιλίες καλύπτει πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και δεν έχουν λυθεί. Γιατί μπορεί να θέλει όλος ο κόσμος τη φιλία, αλλά αυτή - ως γνωστόν - δεν επιτυγχάνεται (και δεν επιτεύχθηκε ποτέ στο παρελθόν) με ευχολόγια και μάλιστα στα πλαίσια στρατιωτικών και οικονομικών συμμαχιών μπλεγμένων ακόμη και σε περιπέτειες πολεμικών συγκρούσεων. Και ασφαλώς έχει κανείς το δικαίωμα να διερωτάται μήπως κι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη μια φορά το όχημα για να μεγαλώσουν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και η βάρβαρη κατοχή στην Κύπρο» (ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ