Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στο φουλ οι μηχανές της επίθεσης

Ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των «διαρθρωτικών αλλαγών» ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός

Να μη χαλαρώσουν τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης και της υλοποίησης των «διαρθρωτικών αλλαγών» ζήτησε από τους υπουργούς του ο Κ. Καραμανλής, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα επιδεικτικής περιφρόνησης στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που συνθλίβεται από τον οδοστρωτήρα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον πρωθυπουργό, όπως φάνηκε από τη χτεσινή σύντομη ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι κυρίως η ταχύτητα υλοποίησης των «διαρθρωτικών αλλαγών», εκτιμώντας προφανώς πως αν περάσει μέσα στο καλοκαίρι την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το πολιτικό κόστος θα είναι μικρότερο για την κυβέρνηση.

Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες «μεταρρυθμίσεις» και χρονοδιαγράμματα, προφανώς γιατί αυτό έχει οριστικοποιηθεί στις συνεργασίες του με τους υπουργούς και στις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής. Με διαμορφωμένη πλέον την «ατζέντα» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων αλλά και τη μέθοδο της επιβολής τους, το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν «καθυστερήσεις», που θα προκαλέσουν «γκρίνια» και «τριβές» στο εσωτερικό, κυρίως όμως να μη δώσουν χρόνο στους «θιγόμενους» να περάσουν στην αντεπίθεση.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα ο Κ. Καραμανλής ισχυρίστηκε χτες ότι «οι αντιδράσεις στις τομές και τις μεταρρυθμίσεις προέρχονται από τους λίγους, από αυτούς που βολεύτηκαν χρόνια με τα κακώς κείμενα», αναπαράγοντας σε παραλλαγή τη θεωρία των προνομιούχων και των «ρετιρέ». Επιχειρώντας ακριβώς να προκαλέσει σύγχυση και να συσκοτίσει την πραγματικότητα δε δίστασε να υποστηρίξει ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» συναντούν την υποστήριξη της κοινωνίας(!), ερμηνεύοντας ως τέτοια τη συναίνεση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη του ΣΕΒ. «Εμείς προχωράμε τις τομές για να ωφεληθούν οι πολλοί και γι' αυτό ακριβώς μας στηρίζουν σε αυτό το δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας το γνωστό σλόγκαν ότι «οι τομές που πρέπει να γίνουν αποτελούν μονόδρομο».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από τους υπουργούς να συνεχίσουν το έργο που έχουν αναλάβει «αυξάνοντας την παραγωγικότητα του κάθε υπουργείου στο μάξιμουμ, με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στους τομείς ευθύνης του καθενός».

Παράλληλα, έκρινε σκόπιμο να στείλει ένα μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο για να προκαλέσει την πιο ενεργό στήριξη των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». «Το ΠΑΣΟΚ παραμένει όμηρος του παρελθόντος του», διαπίστωσε, και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να γίνει τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία στην οποία αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ