Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Φουντουκάκος

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Φουντουκάκος, δήλωσε ότι κανείς Ελληνας δεν πρέπει να βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 65 χρόνια. Καμία πρωτοτυπία. Τα ίδια λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γκαργκάνας, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ. Συνεπής με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. πρόεδρος. Για την ακρίβεια, συνεπείς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων που εκπροσωπεί ο κ. Φουντουκάκος.

*

Αλλά τι ακριβώς εκπροσωπεί ο κ. Φουντουκάκος; Προφανώς όχι τον εαυτό του, ούτε και οι προηγούμενοι. Την τάξη του εκπροσωπεί, τους μεγαλεμπόρους και τους μεγαλοβιομηχάνους. Συνεπώς η αναλγησία που εκπέμπει ο κ. Φουντουκάκος (ο κ. Μητσοτάκης, οι του ΣΕΒ κλπ), δεν είναι απόρροια του κακού τους χαρακτήρα. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Δεν πρόκειται για παχυδερμισμό, που έχει να κάνει με το φυσικό πρόσωπο (Φουντουκάκος) να λέει, αυτός, που είτε κάνει ζέστη είτε κάνει κρύο εργάζεται (ο Φουντουκάκος) γραβατωμένος και αλέρωτος στους κλιματιζόμενους χώρους του γραφείου του, ότι ο άλλος, ο εργάτης, πρέπει να δουλεύει πάνω στη σκαλωσιά (με κρύο και με ζέστη) ως τα 65 του χρόνια. Ο παχυδερμισμός, υπάρχει μεν, αλλά δεν είναι προσωπικό δεδομένο (του κ. Φουντουκάκου), είναι ταξικό δεδομένο (των «Φουντουκάκων»).

*

Σας βεβαιώνουμε ότι ακόμα και ο κ. Φουντουκάκος έχει ανθρώπινα αισθήματα. Για παράδειγμα, τα παιδιά του ο κ. Φουντουκάκος (αν έχει παιδιά να του ζήσουν και να τα δει όπως ποθεί) ποτέ δε θα ήθελε να τα δει να στέκονται πίσω από το γκισέ της τράπεζας (μέχρι τα 65 τους), ή πωλήτριες όρθιες ολημερίς στην Ερμού (μέχρι τα 65 τους), ή οδηγούς στις νταλίκες (μέχρι τα 65 τους), ή εργάτριες με το βελόνι (μέχρι τα 65 τους), ή ναυτεργάτες στο λιμάνι (μέχρι τα 65 τους).

*

Αλλά, τότε, αφού δε θα ήθελε κάτι τέτοιο για τα παιδιά του ο κ. Φουντουκάκος, γιατί το εισηγείται για τα παιδιά των άλλων; Πολύ απλά, γιατί όταν μιλά για τα παιδιά των άλλων, ο κ. Φουντουκάκος δε μιλάει ως πατέρας, ως παππούς, ως θείος, ως φίλος. Μιλάει ως εμποροβιομήχανος. Δε μιλάει δηλαδή ως άνθρωπος. Μιλά με τη γλώσσα της τάξης του. Επομένως, μην αδικείτε τον κ. Φουντουκάκο ότι είναι απάνθρωπος. Μια χαρά άνθρωπος (πιθανώς) είναι. «Απλώς», η τάξη του είναι απάνθρωπη!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ