Κυριακή 12 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΛΙΒΙΑΣ
Ενότητα και πάλη

«Πρέπει να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του σημερινού ολιγαρχικού συστήματος», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚ Βολιβίας (CPB), αναφερόμενο στις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα. Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της ανακοίνωσης:

Η παραίτηση του Προέδρου Κάρλος Μέσα«κάθε άλλο παρά έλυσε» το πολιτικό πρόβλημα στη Βολιβία, τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ ο «φιλόδοξος»Ορμάνδο Βάκα Ντίες είναι ένας από τους «εκπροσώπους της ολιγαρχικής κάστας» και ανήκει σε ένα κόμμα, το οποίο έχει χάσει την πολιτική του ισχύ «λόγω της διαφθοράς και του τυχοδιωκτισμού του».

Το CPB υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του: «Το Κογκρέσο, όταν θα συνέλθει για να κηρύξει γενικές εκλογές, θα πρέπει να παύσει πλήρως όλες τις λειτουργίες του, αφού περάσει ένα νόμο με τον οποίο θα προβαίνει σε αληθινή εθνικοποίηση των υδρογονανθράκων, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα του βολιβιανού κράτους πάνω σε αυτούς τους πόρους. Αυτό είναι το πρακτικό, οικονομικό και νομικό θέμα που οδήγησε στην κινητοποίηση του λαού της Βολιβίας, σε ολόκληρη την πατρίδα μας, και πρέπει να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το ΚΚ Βολιβίας (CPB) καλεί τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, το λαό, τους νέους, τα επαναστατικά και πατριωτικά κόμματα να δώσουν τη μάχη ενωμένα, να θέσουν και να δουν από κοινού τις απαιτήσεις, τους στόχους και τους τρόπους πάλης, αποφεύγοντας ακραίες θέσεις και απορρίπτοντας τη διείσδυση από στοιχεία τα οποία, με μια φαινομενικά επαναστατική φρασεολογία, εκτρέπουν αυτόν τον κοινωνικό αγώνα σε ένα αδιέξοδο, κάτι που μπορεί να σημαίνει μια οπισθοδρόμηση των εθνικών και λαϊκών απαιτήσεων. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να εξελιχθούν ανεύθυνες ενέργειες και να γίνουν τρελές διακηρύξεις, που οδηγούν στην αποξένωση της βάσης και στην απώλεια της υποστήριξης στο λαϊκό κίνημα».

Το ΚΚ Βολιβίας επισημαίνει ακόμη ότι «η αντιδραστική δεξιά οργάνωσε [ένοπλες] ομάδες ένοπλης δράσης και άρχισε βίαιες επιθέσεις εναντίον των λαϊκών οργανώσεων στη Σάντα Κρους». Και τονίζει ότι «είναι επείγουσα ανάγκη η κεντρική κυβέρνηση, εντός των νόμιμων πλαισίων, να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται για να ελεγχθούν αυτές οι συμμορίες αντιδραστικής βίας». Ταυτόχρονα, προσθέτει, «πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις λαϊκές δυνάμεις που διαδηλώνουν... ώστε να διατηρηθεί η πειθαρχία, να αποφευχθούν ενέργειες που βλάπτουν το ίδιο το κίνημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε τροχιά πρόωρων εκλογών(2005-06-11 00:00:00.0)
«Αλληλεγγύη και ενότητα με το βολιβιανό λαό»(2003-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ