Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Τουλάχιστον 500 άτομα συνελήφθησαν σε 12 χώρες, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης για την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας. Μεταξύ των χωρών είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία και χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, όπως το Μεξικό, ο Παναμάς, η Κόστα Ρίκα, ο Αγιος Δομίνικος, η Χιλή και η Αργεντινή. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 20.000 φωτογραφίες, βίντεο και MP3.

ΠΡΑΓΑ.-- Τραγικό θάνατο βρήκαν χτες δύο άνθρωποι και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν εκτροχιάστηκε συρμός του τραμ και έπεσε επάνω στους πολίτες που περίμεναν σε στάση της πλατείας Καρόλου, στην καρδιά της τσεχικής πρωτεύουσας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενα «ύποπτο» πακέτο σκόρπισε χτες τον πανικό σε ένα γερμανικό ταχυδρομείο όταν άρχισε να δονείται και να βγάζει ήχους μέσα στη συσκευασία της, στο τμήμα των αποστολών. Οι υπάλληλοι θορυβήθηκαν μήπως στο πακέτο υπήρχε βόμβα. Κλήθηκε η αστυνομία και οι αστυνομικοί έφεραν τον αποστολέα. Ανακαλύφθηκε πως η αιτία του συναγερμού ήταν μία ηλεκτρική συσκευή μέσα στην κανονικών ανθρωπίνων διαστάσεων κούκλα για σεξ. Εκείνος τους τόνισε πως στόχος του ήταν απλώς να επιστρέψει την κούκλα διότι ήταν ελαττωματική και κουνιόταν σε λάθος στιγμές...

ΣΟΦΙΑ.-- Εταιρία συμφερόντων Ινδών επιχειρηματιών εξαγόρασε το 71% των μετοχών ενός χαλυβουργείου που θεωρούνταν, άλλοτε, το «μαργαριτάρι της βαριάς βιομηχανίας» της χώρας. Το τίμημα δεν αποκαλύφθηκε. Το χαλυβουργείο, το οποίο στην ακμή του απασχολούσε 20.000 εργαζόμενους, είχε πωληθεί προ ετών από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας στην ιδιωτική επιχείρηση «Finmetals» έναντι 1 δολαρίου (όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος).

ΤΑΪΠΕΪ.-- Εκκληση στην ΕΕ να «μην άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει σε ένα δυνητικό εισβολέα» απηύθυνε χτες ο Πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσεν Σούι-μπιαν, αναφερόμενος στον «αντιαποσχιστικό» νόμο που κύρωσε τη Δευτέρα το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, η κινεζική λαϊκή εθνοσυνέλευση. Ο Τσεν σχεδιάζει «διαδήλωση» εναντίον της κινεζικής πολιτικής την 26η Μαρτίου με στόχο να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο υποστηρικτές του.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εξι ανθρακωρύχοι διασώθηκαν από ορυχείο σε κεντρική επαρχία της Κίνας όπου είχαν παγιδευτεί επί δύο ημέρες, μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Νέα Κίνα». Την Τρίτη, όμως, έχασαν τη ζωή τους δεκαέξι εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο σε άλλο ένα πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Την «διπλωματία του κρίκετ» επιστρατεύουν Ινδία και Πακιστάν. Ο Πακιστανός στρατηγός - «πρόεδρος» Μουσάραφ θα επισκεφθεί προσεχώς το Νέο Δελχί επ' ευκαιρία διμερούς αγώνα, για συνομιλίες με τον Ινδό πρωθυπουργό Σινγκχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ