Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κουράγιο για αγώνες

Με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στο χώρο της αναπλασμένης χωματερής της περιοχής Σχιστού πέρασε τα Κούλουμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τους αγωνιζόμενους κατοίκους του Δήμου Περάματος, που έχουν καταλάβει το χώρο της αναπλασμένης χωματερής της περιοχής Σχιστού, πέρασε τα Κούλουμα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οι κάτοικοι, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν κατάληψη του χώρου από τις 10 του Μάρτη διεκδικώντας ο χώρος αυτός, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους αναψυχής της Δυτικής Αττικής, να ανοίξει επιτέλους τις πύλες του για το κοινό. Να σημειωθεί ότι από το 2000 που ολοκληρώθηκε το έργο, αν και έχει εγκαινιαστεί μέχρι τώρα δύο φορές, με ευθύνη των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ο χώρος παραμένει μαντρωμένος και αποκομμένος από τους δημότες, καθώς δε διατίθενται τα ανάλογα κονδύλια για τη συντήρησή του, τη φύλαξη και όλα όσα χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία του.

Την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος συνόδευαν ο Ν. Σοφιανός, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, και ο Γ. Πατσιλινάκος, βουλευτής του Κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Περάματος, Ι. Λαγουδάκο, ενώ στο χώρο παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος.

Σε σύντομο χαιρετισμό της προς τους κατοίκους του Περάματος ανέφερε: «Θέλουμε να σας ευχηθούμε, όχι μόνο αυτές τις 40 μέρες, αλλά και τις υπόλοιπες, να τις περάσετε αγωνιστικά. Ξέρουμε τα προβλήματα της περιοχής. Ξέρουμε ότι είμαστε σε μία περιοχή με πολύ μεγάλη ανεργία, με οξυμένα προβλήματα, από τις πιο φτωχές και βασανισμένες της Αττικής. Εμείς μια ευχή ξέρουμε να δίνουμε: Κουράγιο για αγώνες, όχι κουράγιο για να υπομένουμε τα προβλήματά μας. Αυτά απαιτούν δράση, διαφορετικά δε θα υπάρχει λύση. Συμβολικά αυτή η μέρα νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί συνδέθηκε με την κατάληψη σ' αυτή την περιοχή. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος, είναι απαράδεκτο να μην έχει αποδοθεί στους κατοίκους. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μας, καμία δικαιολογία. Υποσχόμαστε και από τη δική μας την πλευρά - αν θέλετε και με τη συγκίνηση που νιώθουμε σ' αυτόν τον ωραίο χώρο που έχετε καταλάβει - ότι θα ασκήσουμε όσο γίνεται πιο μεγάλη πίεση να αποδοθεί για ελεύθερη χρήση από τους κατοίκους του Περάματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ