Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Προσκλητήριο μάχης προς όλους τους αγωνιστές της ειρήνης

Την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Κάλεσμα προς όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου, να πάρουν μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Με την κινητοποίηση της Αθήνας κορυφώνεται ο κύκλος των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ και 6 χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Μαρία Δημητριάδη, Βασίλη Λέκκα, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και Λουίζ Καρέρα. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας και θα μιλήσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Κεντρικό σύνθημα θα είναι: «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Στόχοι της κινητοποίησης, όπως περιγράφονται στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ είναι:

  • Να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
  • Να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.
  • Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
  • Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
  • Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
  • Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.
  • Να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς «προστάτες» που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.
Η πρώτη απάντηση

«Ο κύκλος αυτών των κινητοποιήσεων της ΕΕΔΥΕ», τονίζει σε δήλωσή της στο «Ρ» η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Βέρα Νικολαΐδου, «συνδέεται από τη μια με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τα όσα λέγονται περί αλλαγής συνόρων και από την άλλη με την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, την ανάγκη απεγκλωβισμού όλου αυτού του κόσμου που αγωνιά για την ειρήνη, από τα γενικά και αόριστα λόγια περί ειρήνης και να πλαισιώσουν τις γραμμές του αντιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος.

Το συλλαλητήριο της Παρασκευής είναι μια πρώτη απάντηση. Δε σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε καθώς τη χρονιά αυτή εκτός των άλλων συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, 50 χρόνια αγώνα για τη ζωή, την ειρήνη, τη δημοκρατία. Στα πλαίσια αυτά γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευρύτερης συσπείρωσης του λαού.

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, σε ετοιμότητα να παρέμβει γιατί όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Γι' αυτό, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός. Εξάλλου οι πρόσφατες σύνοδοι κορυφής του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ - ΕΕ που έγιναν στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, δείχνουν ότι όλοι οι ιμπεριαλιστές μαζί, παραμερίζοντας τις διαφορές τους, θα κλιμακώσουν τη δράση τους».

Η ΠΕΔΥΕ

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και οι Επιτροπές Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εντείνουν τις δραστηριότητές τους στα πλαίσια των αντιπολεμικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ 15-31 Μάρτη και της προετοιμασίας για το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 18ης Μάρτη στα Προπύλαια και των δραστηριοτήτων για την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας της Αθήνας.

Στις επόμενες μέρες:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση σε συνεργασία με το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλιούπολης σήμερα Τετάρτη 16 Μάρτη 2005, στις 7 μ.μ. στη συμβολή των οδών Γράμμου και Ευρυδίκης, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος των Παλαιστινίων.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγ. Αναργύρων, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού και Πετρούπολης συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μαζική πικετοφορία κινητοποίησης εργαζομένων - νεολαίας της περιοχής που πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 17 Μάρτη 2005, στις 7 μ.μ. Σημείο εκκίνησης, η συμβολή της Λεωφ. Φυλής με την οδό Πίπιζα και κίνηση προς την πλατεία των Αγ. Αναργύρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ