Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά έγκριση της «βάσης» για αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Ενα ερωτηματολόγιο που διαπνέεται από τις πλέον αντιδραστικές πολιτικές θέσεις, θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που την επόμενη Κυριακή θα πάνε να ψηφίσουν για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα ερωτηματολόγιο που προετοίμασε το ΙΣΤΑΜΕ και στο οποίο η βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποφανθεί για μια σειρά από νεοφιλελεύθερες προτάσεις.

Μέσα σ' αυτό το κείμενο, επί της ουσίας, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει το βασικό κορμό της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί και στηρίζει, ζητώντας την έγκριση από τα μέλη του.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων θα ρωτηθούν αν συμφωνούν ή διαφωνούν: «Να παρέχονται βασικά αγαθά και από μη κρατικούς φορείς και ιδιώτες υπό την αυστηρή επιτήρηση της πολιτείας και την αξιολόγηση του πολίτη». Για το αν «μια κοινωνία αλληλεγγύης μπορεί να συμβιβαστεί με μια πιο ανταγωνιστική οικονομία». Οπως και αν «η πρόοδος της Ελλάδας και η σύγκλιση με τις πιο προηγμένες χώρες απαιτεί γενναίες μεταρρυθμίσεις». Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να απαντήσουν για αν «η γήρανση του πληθυσμού απαιτεί προσαρμογές στο ασφαλιστικό σύστημα», αν πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και αν πρέπει «να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα»...

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, η προώθηση κάθε αντιλαϊκής μεταρρύθμισης των «σοσιαλιστών», η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι επικυρωμένες και από τη βάση της... Οπως εξάλλου έκανε ο Γ. Παπανδρέου με την εκλογή του που του έδωσε το δικαίωμα του απόλυτου ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ