Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αυτοκαθαριζόμενα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ...παπικό καθεστώς σε περίπτωση διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος, διαβλέπει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και γι' αυτό, λέει, δεν πρέπει να μπει σε συζήτηση καν το θέμα! Τουλάχιστον, προς το παρόν...

Μόνον, που, αν δεν το έχει παρατηρήσει, σε καθεστώς ...παπικού Μεσαίωνα βρίσκεται όλη η Ελλάδα! Οι λέξεις «κάθαρση» και «αυτοκάθαρση» κυριαρχούν παντού και είναι θέμα χρόνου το πότε ανεξάρτητες αρχές, επόπτες Δικαιοσύνης και διαφόρων ειδών επιτροπές θα αρχίσουν να πουλάνε «συγχωροχάρτια»!

Και βέβαια μέσα στο γενικό χαμό, ο πρωθυπουργός παίζει το ρόλο του αρχιερέα της Τιμιότητας και της Διαφάνειας, περιμένοντας από τους πάντες να ...απεμπολήσουν τις αμαρτίες τους και να του παραδώσουν τους θεσμούς αγνούς και αμόλυντους.

Πάντως, τούτη τη φορά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν είναι μόνος του. Τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, το ένα μετά το άλλο, επαναλαμβάνουν το ίδιο πράγμα: Ούτε συζήτηση για το διαχωρισμό του κράτους και της Εκκλησίας, ούτε συζήτηση ακόμα και για τις σχέσεις τους.

Φαίνεται ότι τους αρκεί και τους ικανοποιεί το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης για το θέμα που διεξάγεται αυτές τις μέρες, κυρίως από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Προφανώς, το όλο πρόβλημα είναι οι διάφοροι απίθανοι τύποι, όπως ο Βαβύλης που κινούνταν στους εκκλησιαστικούς κόλπους, μαζί με ...κάποιους άλλους, βέβαια.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ όλο χαμό, μας προέκυψε και η ρηξικέλευθη πρόταση -τσάμπα είναι γιατί να μην την κάνει;- περί δημοψηφίσματος για τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ξαφνικά, θυμήθηκε τη γνώμη και την άποψη του ελληνικού λαού.

Μια άποψη, που δε βρίσκει σημαντική το ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο «ευρωσύνταγμα» ή, παλιότερα, για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Φαίνεται πως τέτοια θέματα δεν αφορούν στους θεσμούς, στο κράτος και τη ζωή του Ελληνα πολίτη...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ