Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ στα ασφαλιστικά συστήματα

Κατάργηση των «πρόωρων συντάξεων», επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης και παράταση του επαγγελματικού βίου προτείνει η Κομισιόν

Ομοβροντία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων έρχεται από τις Βρυξέλλες με την ενεργή συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Σε Εκθεση της Κομισιόν, που θα παρουσιαστεί στο Εαρινό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα, προβλέπεται η κατάργηση όλων των «πρόωρων συντάξεων», η παράταση του επαγγελματικού βίου και η επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης. Οξύνοντας την επίθεση στα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα η Ευρωπαϊκή Ενωση προκρίνει μέτρα που θα οδηγήσουν να λαμβάνουν σύνταξη, πριν το ανώτερο όριο ηλικίας, μόνο οι ανίκανοι προς εργασία. Ταυτόχρονα η αποψίλωση των δημόσιων συντάξεων μέσω της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, θα οδηγήσει στην παραπέρα συγκράτηση των κρατικών δαπανών, αλλά και θα ανοίξει πεδίο δράσης για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Παράλληλα χτες στο ΕΚΟΦΙΝ επισημοποιήθηκαν νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα σκλήρυνση της λιτότητας σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων. «Τα μέτρα δε θα είναι μιας χρήσεως, αλλά μέτρα που θα έχουν μόνιμη διάρκεια», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εκοφίν ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.


ΣΕΛ.  13,    23

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ