Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νέα πρόκληση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Associated Press

Στις 20 Μάη αρχίζει στη χώρα μας η άσκηση του ΝΑΤΟ «Dynamic Mix 2000». θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιούνη και είναι η πρώτη μεγάλης έκτασης εφαρμογή της νέας δομής και του νέου στρατηγικού δόγματος της Συμμαχίας. Από το «σενάριο» της άσκησης (αντιμετώπιση αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων και παρέμβαση για την ...αποκατάσταση της ομαλότητας), γίνεται φανερό ότι η επιδρομή που άρχισε πριν από ένα χρόνο συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα, με αυτήν την άσκηση, επιβεβαιώνεται η πλήρης ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Ο εναέριος χώρος στο Αιγαίο αναγνωρίζεται σαν ενιαίος, χωρίς σύνορα, ενώ η ευθύνη για το Αιγαίο συνολικά μεταβιβάζεται στα στρατηγεία της Νάπολης και της Σμύρνης.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μάη, τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι βέβαιο ότι ο λαός μας και οι λαοί των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής δεν πρόκειται να συναινέσουν στα εγκληματικά σχέδια της "νέας τάξης". Θα αντιδράσουν οργανωμένα και αποφασιστικά. Ειδικά αυτή η ΝΑΤΟική πρόκληση πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων της Ελλάδας, κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου, που αγωνιά για το μέλλον του τόπου και των παιδιών του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ