Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Στα επουράνια δε χρειάζονται ταυτότητες

Δεν πρόλαβε να διατυπώσει τις απόψεις του - σύμφωνες άλλωστε με το Σύνταγμα και τους νόμους - ο υπουργός Δικαιοσύνης και έγκριτος νομομαθής, ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος για την ανάγκη προσδιορισμού των αρμοδιοτήτων, (διαχωρισμού), κράτους και Εκκλησίας, κατάργησης της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες όπως και άλλων, ενδεχομένως, ρυθμίσεων που αφορούν, για παράδειγμα την προαιρετική επιλογή της αποτέφρωσης των νεκρών και έσπευσαν να μπλοκάρουν, με δηλώσεις τους, κάθε πρακτική εξέλιξη.

Η μεν κυβέρνηση, διά του κυβερνητικoύ εκπροσώπου, ότι οι απόψεις αυτές συζητούνται από καιρό, αλλά ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις του υπουργού, ο δε ευφραδής ποιμενάρχης, επικαλούμενος το λαό και όχι το θεό και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τις νέες ταυτότητες στο καθεστώς της Συνθήκης του Σένγκεν και τον βέβηλο αριθμό, εξακόσια εξήντα έξι, που συγκεντρώνει την αντίσταση των ζηλωτών.

Και είναι παράδοξο ότι όσοι αρνούνται με μανία τις νέες ταυτότητες, με τη δυσερμήνευτη διαγράμμιση του... Βεελζεβούλ, την αποδέχονται εφ' όσον θα συνοδεύεται, ως «ξόρκι» προφανώς, από την πιστοποίηση του θρησκεύματος.

Προσωπικά με ενδιέφερε και το εξασφάλισα πριν από χρόνια, ώστε η ταυτότητά μου να αναγράψει ότι είμαι δωρητής σώματος ακόμη και για τις ανάγκες του ανατομείου των Ιατρικών Σχολών, ώστε να ωφελούνται οι προσβλέποντες στα επίγεια.

Από τη γενικότερη πλευρά φαίνεται να πιστοποιείται ότι ορισμένοι κληρικοί επιμένουν να διεκδικούν τη διατήρηση ενός μεριδίου παρέμβασης στην κοσμική εξουσία και τις δικαιοδοτικές λειτουργίες του κράτους, την οποία εξουσία καταγγέλλουν, όταν ασκείται από αλλόθρησκους, δόγματα και άλλους «αποσυνάγωγους».

Οσοι ισχυρίζονται ότι οι απόψεις αυτές, που τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα και τον εφησυχασμό, δεν έχουν προτεραιότητα, και πρέπει να υποχωρούν μπροστά σε πολιτικές σκοπιμότητες, συμβιβασμούς και μοιρολατρικές αποδοχές άλλων εποχών, καλύπτουν απλώς την υποκρισία τους.

Η πίστη και σ' αυτήν περιλαμβάνεται και η πίστη για την άρνηση της μεταφυσικής, δεν έχει ανάγκη από έξωθεν τυπικά δηλωτικά, βούλες και ταυτότητες.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ