Κυριακή 7 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περισσεύει...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ενώ στην Ολλανδία έχουν ήδη «σφραγιστεί» 162 φάρμες εκτροφής αγελάδων, χοίρων και αιγοπροβάτων, λόγω του εντοπισμού στο γάλα καρκινογόνας διοξίνης και, μάλιστα, σε ποσοστό πέντε φορές περισσότερο από τα επιτρεπτά όρια. Ενώ η χώρα μας εισάγει από την Ολλανδία δεκάδες χιλιάδες τόνους κτηνοτροφικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2004, εισάγαμε 38,8 χιλιάδες τόνους γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων (κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, βούτυρο, ορός γάλακτος, πηγμένο γάλα για τυρί, κλπ.), 5,1 χιλιάδες τόνους βοδινού κρέατος, 38 χιλιάδες τόνους χοιρινού κρέατος, 4,9 τόνους αιγοπρόβειου κρέατος και 5,5 χιλιάδες τόνους άλλων κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγείων. Ενώ, δηλαδή, η χώρα μας εισάγει ετησίως από την Ολλανδία περισσότερους από 100.000 τόνους κτηνοτροφικών προϊόντων, ο υγειονομικός έλεγχος των προϊόντων αυτών είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος.

Ο Ευάγγ. Μπασιάκος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε προχτές αναρμόδιος, παρά την προφανή αρμοδιότητά του, από την ονομασία του υπουργείου του και μόνον. Και η κατ' εξοχήν αρμόδια υπηρεσία, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης (..!), ομολόγησε ότι δεν έχουν γίνει έλεγχοι σε εισαγόμενα προϊόντα.

Με άλλα λόγια, ζήτω η «απελευθέρωση», η «ενιαία εσωτερική αγορά», κλπ. και, βέβαια, η κερδοσκοπική ασυδοσία των πολυεθνικών. Η υγεία των καταναλωτών περισσεύει...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ