Κυριακή 7 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... του προβλήματος «Μακεδονία»

Η ΝΔ, αφού πρωτοπόρησε - ως κυβέρνηση τότε - στην εθνικιστική υστερία του 1992 και ντύθηκε με τη φορεσιά του σύγχρονου μακεδονομάχου. Αφού, λίγο μετά, περνώντας στην αντιπολίτευση, συναίνεσε και στήριξε όλα όσα έκανε στο μετέπειτα χρονικό διάστημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αφού ποτέ δε σταμάτησε να υποθάλπει - τουλάχιστον - τις σοβινιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και ποτέ δεν αποδέχτηκε, ρητά και κατηγορηματικά, την επίλυση του προβλήματος, με την αποδοχή μιας σύνθετης ονομασίας, που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», τελικά, παρέλαβε το «παρκαρισμένο» πρόβλημα, ως κυβέρνηση πλέον, πριν από οκτώ μήνες.

Και τι έκανε; Πήρε την πρωτοβουλία, για την επανέναρξη των συνομιλιών, που προβλέπονταν με την «ενδιάμεση συμφωνία», λένε. Με άλλα λόγια, άλλαξε τη θέση του προβλήματος στο ευρω-ΝΑΤΟικό πάρκινγκ και το πήγε λίγα μέτρα παραπέρα... Και μετά, περίμενε κι αυτή να εκδηλωθούν οι «καλές προθέσεις» των «συμμάχων» και «εταίρων».

Ακόμη και τώρα, καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει έμπρακτα και προκλητικά την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», ενώ οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ κρατούν ουσιαστικά στάση αναμονής, υπολογίζοντας τα δικά τους, ανταγωνιζόμενα με αυτά των ΗΠΑ, συμφέροντα, η κυβέρνηση της ΝΔ περιμένει την όποια «λύση» από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, γέρνοντας τη φορά αυτή προς την πλευρά της ευρωένωσης...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ