Κυριακή 7 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ένταση προσπαθειών για την υπερκάλυψη του πλάνου

Με αισιοδοξία που ενισχύεται και από την κάλυψη του ποσοστού του γενικού πλάνου κατά 25,50% από την πρώτη μέρα και με αποφασιστικότητα συνεχίζεται από τους κομμουνιστές, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και τους ΚΝίτες, για δεύτερη βδομάδα η προσπάθεια κάλυψης και υπερκάλυψης του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Καμιά επανάπαυση δεν υπάρχει στις οργανώσεις, το αντίθετο μάλιστα! Εντείνονται οι ρυθμοί της δουλιάς για ακόμη πιο πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους. Για συζήτηση με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι. Για να στεριώνουν οι πολιτικοί δεσμοί με τους ανθρώπους του μόχθου. Επίσης, πέρα από τα αυξημένα ποσοστά που καλύφθηκαν από τις οργανώσεις σε διάφορες περιοχές, υπάρχουν και οι οργανώσεις που δεν κάλυψαν το στόχο της πρώτης μέρας. Εδώ η προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση, για κάλυψη των κενών στη δουλιά, για τη μετάδοση της πείρας των πρωτοπόρων οργανώσεων, γίνονται στοιχεία ενισχυτικά, ώστε να πιαστούν οι στόχοι τους. Για να υπερκαλυφθούν τα πλάνα. Ολες οι οργανώσεις επιμένουν, με τον έλεγχο και τη βοήθεια των καθοδηγητικών οργάνων, για τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, όλων των συντρόφων στην Εξόρμηση, των μελών της ΚΝΕ, των οπαδών μας που δίπλα σε κάθε οργάνωση δίνουν και αυτοί τη μάχη για να ενισχυθεί το Κόμμα και οικονομικά, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των καιρών.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα της Εξόρμησης καλύφθηκε ποσοστό 25,49% του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου. Η επιτυχία αυτή, ωστόσο, κάθε άλλη παρά μπορεί να προκαλεί εφησυχασμό. Αντίθετα, ιδιαίτερα σε ορισμένες οργανώσεις που έχουν καλύψει χαμηλά σχετικά ποσοστά, εντείνονται οι προσπάθειες για το ξεπέρασμα των όποιων δυσκολιών και πλατύτερο άνοιγμα στον κόσμο.

Η πείρα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά

Με γοργούς ρυθμούς καλύπτεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά. Το ποσοστό κάλυψης της Οργάνωσης έχει ήδη φτάσει το 30,45%, ποσοστό που τη φέρνει στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες Κομματικές Οργανώσεις της χώρας! Από τις Κομματικές Οργανώσεις που είναι στη δύναμή της πρώτη αυτή τη στιγμή είναι η ιστορική ΚΟ Ναυτεργατών (ΚΟΝ) με 32,77% και ακολουθεί η ΚΟ Κορυδαλλού με 31,68%.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη στο κάλεσμα των κομματικών μελών να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα των λαϊκών στρωμάτων και των αγώνων. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από την ανταπόκριση που υπάρχει στις λαϊκές συνοικίες, όπου οι δεσμοί του ΚΚΕ είναι πολύ πιο βαθιοί και στέρεοι. Για παράδειγμα, η ΚΟΒ Κερατσινίου έχει ήδη καλύψει το 35,33% του πλάνου της. Εδώ στο Κερατσίνι της προσφυγιάς, της Μάχης της Ηλεκτρικής και των λαϊκών αγώνων, όπως θα μας πει η Σοφία Θωμάρεη Γραμματέας της ΚΟΒ Κερατσινίου, είναι βαθιές οι ρίζες της αντίστασης και της ανατροπής. Ετσι, η ΚΟΒ εργαζομένων στο Δήμο βρίσκει έδαφος για πολιτική και οικονομική δουλιά. Δεν είναι τυχαίο, έτσι, πως, η Οργάνωση ήδη, αύξησε το αρχικό πλάνο της κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ