Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΟΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Η ντροπή της ελληνικής συμμετοχής συνεχίζεται

«Σιγήν ιχθύος» από την πλευρά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχετικά με τη χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ», σύμφωνα με την οποία Ελληνας ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο αρχιπλοίαρχος Γ. Καραΐσκος, διευθύνει - προφανώς κατόπιν κυβερνητικής εντολής - τα ΝΑΤΟικά πλοία που παίρνουν μέρος σε τουρκική άσκηση και την ίδια ώρα τα τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν στην ίδια άσκηση, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Αντί λοιπόν να δοθεί άμεσα εντολή για αποχώρηση της ελληνικής φρεγάτας «Μπουμπουλίνα» και του Ελληνα διοικητή της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ, από την τουρκική άσκηση, από παράγοντες του υπουργείου Αμυνας εκφράζεται ο εξωφρενικός ισχυρισμός, ότι η ελληνική πλευρά «κατάφερε» με τη συμμετοχή της στην άσκηση, τα ΝΑΤΟικά πλοία, μαζί και το ελληνικό να μην παραβιάζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!!! Το γεγονός, βέβαια, ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά συμμετέχουν στην ίδια άσκηση στην οποία παίρνουν μέρος και τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το προσπερνάνε αδιάφοροι.

Στο μεταξύ και χτες η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε αισθητή την παρουσία της. Συγκεκριμένα 6 σχηματισμοί από 12 τουρκικά «F-16» παραβίασαν 6 φορές τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και σε 16 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τα 4 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και σημειώθηκαν 4 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Οι χτεσινές τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν στο Κεντρικό Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις βγαίνουν στο Αιγαίο εκτός από το ότι αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά, εγκλωβίζονται και από τα επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ