Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΓΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Μήνυμα υποτέλειας στον Μπους!

Εκκληση στον Μπους για «στενότατη συνεργασία» στο πλαίσιο της επιβολής της νέας τάξης απηύθυναν οι «25» στον επανεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο, στέλνοντας έτσι μήνυμα υποτέλειας στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ομαδικά και «εν χορώ» οι «25» «συγχαίρουν θερμά» τον Μπους για την εκλογή του και σπεύδουν να εκφράσουν την προθυμία τους για συμμετοχή στη μοιρασιά των αγορών και την πλανητική ηγεμονία στη δεύτερη τετραετία του.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ φέρουν από κοινού την ευθύνη να αντιμετωπίσουν βασικές απειλές και προκλήσεις, όπως τις περιφερειακές συγκρούσεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή, την τρομοκρατία και τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των συμπερασμάτων. Διακηρύσσουν ακόμα ότι «οι βαθείς πολιτικοί, οικονομικοί και πολιτισμικοί δεσμοί» καθιστούν τις ΗΠΑ και την ΕΕ «φυσικούς και αναντικατάστατους εταίρους».

Στη βάση αυτή οι «25» δηλώνουν ότι «προσβλέπουν στη στενότερη συνεργασία με τον Πρόεδρο Μπους και τη νέα κυβέρνησή του για να ενώσουν τις προσπάθειές τους, και (!) στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, για την προαγωγή του κράτους δικαίου και τη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού και ασφαλούς κόσμου»(!)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ