ALAFOUZOS TODAY: «Θα αποτελούσε υποκρισία ο ισχυρισμός οιουδήποτε πολιτικά σκεπτόμενου ατόμου ότι τον αφήνει παντελώς αδιάφορο η έκβαση των σημερινών εκλογών στη μοναδική πλανητική υπερδύναμη, τις ΗΠΑ» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)
LABRAKIS ZEITUNG: «Καθώς η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθορίζεται μόνον από τα εκάστοτε συμφέροντά τους είναι αφελές το να προσδοκούμε "νέα πολιτική" για την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα, ή την Τουρκία... » (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).
BUSINESΣ WEEK: «Ισχύει το "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης ελληνικών εθνικών συμφερόντων με τον νικητή των προεδρικών εκλογών είναι είτε αφελής είτε πονηρή» (ο Γ. Χαρβαλίας στο «ΕΘΝΟΣ»).
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΑ: «Κανείς δεν αμφιβάλλει πως η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών υπηρετεί πάγια συμφέροντα. Και ασφαλώς δεν πρόκειται να αλλάξει στις βασικές κατευθύνσεις όποιος και αν εκλεγεί - ο Μπους ή ο Κέρι. Ενδεχόμενη ήττα του Μπους δε συνεπάγεται αυτομάτως και αλλαγή πλεύσης. Σε όλον τον κόσμο όμως τρέφουν την ελπίδα ότι αν εκλεγεί ο Κέρι τουλάχιστον θα προσπαθήσει να βρει μια διπλωματική διέξοδο» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: «Υπολογίζεται ότι για διαφημίσεις ξόδεψαν οι δύο υποψήφιοι πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αστρονομικού ύψους και για τα αμερικάνικα μέτρα. Βεβαίως προβληματίζει το πόθεν προέρχεται αυτό το πολιτικό χρήμα και ποια συμφέροντα χρηματοδοτούν τους δύο υποψηφίους και με ποια ανταλλάγματα» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).