Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κάμερες παρακολουθούν και αστυνομικούς!

Από κινητοποιήση του ΠΑΜΕ Πειραιά για να
Από κινητοποιήση του ΠΑΜΕ Πειραιά για να "ξηλωθούν" οι κάμερες
Ακόμα μία κίνηση που αποδεικνύει πως τίποτα δεν ξέφυγε από το «άγρυπνο» βλέμμα των καμερών, ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τους παρακολουθούσαν προκειμένου να δουν αν κάνουν καλά τη δουλιά τους.

Αυτές οι 3 - 4 περιπτώσεις, όπως είπαν στον «Ρ» τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, έρχονται, ένα μήνα περίπου αργότερα, από το έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που ενημέρωνε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τις συνδικαλιστικές κινήσεις των αστυνομικών πριν από ένα χρόνο. Ετσι, απέδειξαν πως έχοντας όλη την τεχνολογία με το μέρος τους, με την άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και με το πρόσχημα της «ασφάλειας» των Αγώνων, οι υπεύθυνοι για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πόλης, περνούσαν ώρες μπροστά από τις οθόνες, παρακολουθώντας ακόμα και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης, Γιάννη Μακρή, υπήρξαν περιπτώσεις όπου το Ζέπελιν είχε βάλει στο μάτι περιπολικά της Αμεσης Δράσης αλλά και τους τροχονόμους, δίνοντας έτσι κατευθύνσεις από αέρος. «Ας πούμε, το τάδε περιπολικό τι δουλιά έχει εκεί» αναρωτιούνταν οι αρμόδιοι για κάποιο όχημα της αστυνομίας. «Αλλωστε, ήταν εύκολο, ειδικά για τα περιπολικά αφού έχουν αριθμό στον ουρανό του αυτοκινήτου», υπογράμμισε.

Από την άλλη, ο Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ενωσης, μας είπε για άλλα περιστατικά τα οποία έγιναν σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στις οποίες είχε τοποθετηθεί και ο μεγαλύτερος αριθμός καμερών. Δεν έγινε και η καλύτερη χρήση των καμερών, τόνισε, αφού υπήρξαν περιπτώσεις όπου έγιναν συστάσεις σε κάποιους αστυνομικούς αφού παρακολουθούσαν κατά πόσο τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. «Ενα παράδειγμα είναι ότι κάποιοι αστυνομικοί που είχαν χρεωθεί με τη φύλαξη κάποιας εγκατάστασης, δεν έκαναν την περίμετρο της εγκατάστασης αλλά έκοβαν από μέσα», επισήμανε, δίνοντας και το στίγμα των καταγγελιών που τους έγιναν.

Πάντως, σύμφωνα και με τους δύο, δεν υπήρξαν κυρώσεις σε αστυνομικούς αλλά μόνο συστάσεις, κυρίως σε αυτούς που ήταν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ