Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καταγγέλλει «παιχνίδια στο χώρο της Δικαιοσύνης»

Την ίδια στιγμή που η υπόθεση του σκανδάλου του χρηματιστηρίου οδηγείται στις ελληνικές καλένδες, το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις εξελίξεις για να στήσει αποπροσανατολιστικό δικομματικό καυγά με την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια στο χώρο της Δικαιοσύνης», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα που ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Η κυβέρνηση «παίζει παιχνίδι», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, καθώς από «τη μία πλευρά μιλάει για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και από την άλλη θέλει να την ποδηγετεί». Ο ίδιος, θέλοντας να ...αξιοποιήσει την υπόθεση και για τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του κόμματός του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο παίζει παιχνίδια, αλλά δεν ασχολείται και με τα ουσιαστικά ζητήματα που έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία», καθώς όπως πρόσθεσε «παρουσιάζει το οκτάμηνο έναν πενιχρότατο απολογισμό».

Από την πλευρά του ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, σχετικά με την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι πρόκειται για «τεράστιας σημασίας θεσμικό συνταγματικό ατόπημα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης κινήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», ο Αλ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντιθεσμική και αντισυνταγματική πρωτοβουλία του κ. Παπαληγούρα ήταν έξω από το Σύνταγμα, την ποινική δικονομία και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων. Ετσι, αυτά που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι απολύτως ανακριβή και προσπαθεί να συγκαλύψει μια απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ