Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Στον εισαγγελέα Εφετών

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αντ. Πλωμαρίτη διαβίβασε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός το φάκελο της υπόθεσης του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για χειραγώγηση μετοχών το 1999, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα ή μη άσκησης έφεσης, σύμφωνα με την επιθυμία του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα.

Η επιθυμία του υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή του υπουργού και τονίζει ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, πρέπει να αποφεύγεται κάθε ανάμειξη ή παρακίνηση ή παραίνεση ή παρέμβαση, άμεση ή έμμεση, στο έργο της Δικαιοσύνης από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. «Τέτοιες ενέργειες», προσθέτει, «είναι ανεπίτρεπτες επί εκκρεμών υποθέσεων, γιατί είναι δυνατόν να προκαλέσουν την εντύπωση επέμβασης στην προσωπική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών ή επηρεασμού αυτών που συνεπεία άσκησης ένδικων μέσων θα εκδικάσουν την ίδια υπόθεση» και επισημαίνει ότι «ιδιαίτερα είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για την αμεροληψία και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, όταν η εκδήλωση αυτή προέρχεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Από τη μεριά του ο Αν. Παπαληγούρας υποστήριξε ότι «είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλιστεί ότι η οποιαδήποτε ποινική δικαστική κρίση θα είναι δίκαιη, ορθή και απόλυτα σύμφωνη με το νόμο» και πρόσθεσε: «Η πραγματική πρόθεση όσων καταγγέλλουν παρέμβαση τάχα στη Δικαιοσύνη είναι η συγκάλυψη της κυβερνητικής παρέμβασης του 1999-2000 στο Χρηματιστήριο, που απομύζησε τις οικονομίες 1,5 εκατ. μικροαποταμιευτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ