Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να καταδικαστούν οι δηλώσεις της Ντε Παλάθιο

Απαράδεκτη μεθόδευση από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου

Το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη χτεσινή (25/10/2004) Σύνοδό του, προχώρησε σε επιλεκτική διάκριση σε βάρος των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ κατά τη διαδικασία των προ Ημερήσιας Διάταξης παρεμβάσεων. Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας με επιστολή προς το προεδρείο - την οποία κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου - διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη αυτή τακτική, στέλνοντας παράλληλα γραπτά την παρέμβαση που δεν του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει προφορικά.

Η παρέμβαση αφορά τις προκλητικές και αήθεις δηλώσεις της Επιτρόπου κ. Παλάθιο για τον Φιντέλ Κάστρο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Οι πρόσφατες απαράδεκτες αλαζονικές δηλώσεις της αντιπροέδρου της Κομισιόν Λογιόλα ντε Παλάθιο, ότι "όλοι ευχόμαστε να πεθάνει ο Φιντέλ Κάστρο, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει δημοκρατία στην Κούβα", εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ίδια και την ΕΕ, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των λαών της Ευρώπης και γενικότερα της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η υποκριτική ρητορική της κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο καταρρέει γιατί στην 5ετή θητεία της πρωτοστάτησε στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής, στο χτύπημα των μισθολογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

-- Να καταδικαστούν αυτές οι δηλώσεις.

-- Να καταδικαστεί ο οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, παρά τις επανειλημμένες καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ, γιατί αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

-- Να αρθούν τα απάνθρωπα, παράνομα μέτρα που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, τα οποία οδηγούν στην επιδείνωση των όρων ζωής του λαού της Κούβας και έχουν στόχο την ανατροπή της επαναστατικής - σοσιαλιστικής εξουσίας και του Φιντέλ Κάστρο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κούβας.

Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των λαών να καθορίζουν το μέλλον τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ