Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Απαράδεκτα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο Γ. Πρετεντέρης είχε προσκαλέσει στην εκπομπή του (ΜΕΓΚΑ) εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Και πράγματι, ο Σπ. Χαλβατζής εκπροσώπησε το Κόμμα. Το εκπροσώπησε, όμως, μέχρι τη στιγμή που θα άρχιζε η εκπομπή, όχι και στην ίδια την εκπομπή!!!

Ακαταλαβίστικο; Εξηγούμεθα: Ο Γ. Πρετεντέρης δεν ανακοίνωσε την παρουσία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ενώ ανακοίνωσε όλο το πάνελ. Ο Σπ. Χαλβατζής διαμαρτυρήθηκε εις ώτα μη ακουόντων και δίχως να φαίνεται από το κοινό! Και βεβαίως, έτσι έχοντας το πράγμα, σηκώθηκε και έφυγε. Αλλά χτες ήταν και πάλι η μέρα του ΚΚΕ!

Η Ε. Στάη είχε προσκαλέσει εκπρόσωπο του Κόμματος, τον Αντ. Σκυλλάκο. Λίγες ώρες, ωστόσο, πριν από την εκπομπή, η πρόσκληση ματαιώθηκε! Δίχως εξήγηση σοβαρή...

Κι έγινε η εκπομπή της Στάη, με παρόντες 3 της ΝΔ, 2 του ΠΑΣΟΚ, τον Χωμενίδη και τον Κουναλάκη!!! Τι εκπροσωπούν οι δύο τελευταίοι, αδυνατούμε να το καταλάβουμε! Οπως αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη χρησιμότητα τριών της ΝΔ και δύο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανέναν του ΚΚΕ!

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να εξηγήσει απαράδεκτες συμπεριφορές, τις οποίες καλό και αναγκαίο είναι να γνωρίζει ο κόσμος...

Ολόκληρα 15 λεπτά!

«Επεισοδιακή» ήταν η συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με τον υφυπουργό Υγείας Αθ. Γιαννόπουλο, προκειμένου να συζητήσει μαζί του προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας και για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο.

Η συνάντηση έγινε, όπως περιγράφει η ΟΣΝΙΕ σε ανακοίνωσή της, μετά από μια ώρα αναμονής στο σαλόνι του υφυπουργικού γραφείου και, τελικά, κράτησε 15 ολόκληρα λεπτά, στα οποία οι απαντήσεις που πήραν οι συνδικαλιστές ήταν από αφηρημένες μέχρι άσχετες.

Αυτό βέβαια που είπε ξεκάθαρα ο υπουργός είναι ότι το υπουργείο θα στηρίξει τους επιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να καταρρεύσει το ΕΣΥ! Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση κλιμακώνει την υπονόμευση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας, για... να αντιμετωπίσει και... να αποφύγει την κατάρρευση του τελευταίου. Τους ασφαλισμένους και τους αρρώστους από μια τέτοια επικίνδυνη πολιτική ποιος θα τους προστατεύσει;

Η «αποκατάσταση της αλήθειας»

«Υποτίθεται πως ο "ψυχρός" πόλεμος τελείωσε... Οι παλιές σοβιετικές Δημοκρατίες της Βαλτικής είναι πλέον χώρες - μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι συνήθως υπέργηροι ηγέτες τους, όμως, που γύρισαν πίσω μετά από 40χρονη και 50χρονη σταδιοδρομία στην Αμερική και τον Καναδά βυσσοδομούν.

Η Λετονή Πρόεδρος Βάιρα Βίκε - Φρέιμπεργκ αποκάλεσε τις παρελάσεις των λεγεωνάριων των ES - ES στη Ρίγα ως "αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας". Και οι τρεις ηγέτες των Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας ετοιμάζονται να απαιτήσουν από τη Ρωσία αποζημίωση για την "πολύχρονη σοβιετική" κατοχή. Η θέση τους στην ΕΕ τους ευνοεί, λένε. Θα κινηθούν, όπως η Πολωνία έναντι της Γερμανίας, που πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα του Χίτλερ. Ετσι και η Ρωσία για τα "εγκλήματα του κομμουνισμού". Να το ξανά το σημείο της ισότητας ανάμεσα στο φασισμό και το σοσιαλισμό. Οι εν λόγω κύριοι δε μισούν τόσο τον κομμουνισμό όσο επιδιώκουν κυρίως να δικαιολογήσουν - ιστορικά - τους πατεράδες τους που πολέμησαν στο πλευρό των χιτλερικών».

Αυτά γράφει ο Δ. Λιάτσος στη χτεσινή «Ημερησία» και τα αναδημοσιεύουμε, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

«Κατά μάνα, κατά κύρη... »

Μιλώντας σε συγκέντρωση νεολαίων στο Κιλκίς, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει συντηρητική λογική. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται μ' αυτό τον τρόπο στο ΚΚΕ. Λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Μάρτη, προχώρησε σε αντικομμουνιστική επίθεση, με στόχο να ανακόψει το φυλλορρόημα ψήφων του ΠΑΣΟΚ προς τ' αριστερά, ώστε να είναι, κατά το δυνατόν, μικρότερη η εκλογική ήττα του. Τώρα, ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, καταφεύγει πάλι σε ανιστόρητους και, εν πολλοίς, ανόητους χαρακτηρισμούς, για να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις, που αναπτύσσονται στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ν' απαντήσει σε κείνους που τον κατηγορούν ότι «έχει ξεριζώσει» ό,τι αριστερό και προοδευτικό υπήρχε κάποτε στο κόμμα του. Και αυτός και οι προκάτοχοί του.

Ισως ο Γ. Παπανδρέου να θυμήθηκε τον «διμέτωπο» του παππού του κι επιχειρεί να τον αναβιώσει. Το σίγουρο είναι πως «τα βάζει» με το ΚΚΕ, επειδή ξέρει ότι είναι ο πραγματικός αντίπαλός του, ενώ με τη ΝΔ δε βρίσκει πού διαφέρει και σε τι ν' αντιπαρατεθεί. Είναι, όμως, φανερό ότι οι κατά καιρούς επιθέσεις του κατά του κόμματος της εργατικής τάξης είναι προϊόν αδυναμίας, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία και η πολιτική δράση των κομμουνιστών αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθειά του να «βαφτίσει» προοδευτικό, το συντηρητικό «νέο ΠΑΣΟΚ» που κατασκευάζει.

Ο προοδευτικός και βαθιά φιλολαϊκός χαρακτήρας του ΚΚΕ, βέβαια, δεν έχει ανάγκη αναγνώρισης από τον υπηρέτη της συντήρησης, Γ. Παπανδρέου. Τον αποδεικνύει το Πρόγραμμά του, οι θέσεις και οι προτάσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο «τώρα» και το «μετά» της ελληνικής κοινωνίας. Τον εγγυάται η καθημερινή δράση των μελών, οπαδών και φίλων του μέσα στο μαζικό κίνημα. Τον αναδείχνει η συνεπής προοδευτική πορεία του στα 86 χρόνια της ύπαρξής του. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι, τον τελευταίο αιώνα στη χώρα μας, οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι που αμφισβήτησαν το «δεδομένο» του κατεστημένου, που συγκρούστηκαν με το ξεπερασμένο κι έγιναν οι σκαπανείς του νέου. Ξέρει πως ό,τι προοδευτικό ήρθε στην Ελλάδα έχει την αγωνιστική σφραγίδα του ΚΚΕ.

Οσο για την προοδευτικότητα του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ, είναι γελασμένος ο Γ. Παπανδρέου, αν νομίζει πως στη χώρα μας υπάρχουν πολλά «αμερικανάκια» να πιστέψουν πως είναι προοδευτικός ο πολιτικός ηγέτης που συνεργάζεται άψογα με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, «χορεύει» στους ρυθμούς του κατεστημένου της Τουρκίας και ηγείται ενός κόμματος που έχει ταχτεί να διαχειρίζεται και να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Συκοφαντώντας το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνει, μεν, επιτυχώς τις εξετάσεις του στα ξένα και ντόπια αφεντικά, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Κι αυτό, καλό είναι, να μην το ξεχνάει...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Τα ... αντιπολιτευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΛΕΤΕ... Ωστε, η ΝΔ κάνει προπαγάνδα μέσω κρατικών κονδυλίων, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης! Φυσικά, η καταγγελία δε μας προκαλεί έκπληξη ούτε μας ...ρίχνει από τα σύννεφα. Συνηθισμένα πράγματα, συνηθισμένη διαπλοκή.

Το μόνο που προκαλεί, όντως, απορία είναι το ότι το ΠΑΣΟΚ έχει το πολιτικό θράσος να καταγγέλλει κάτι τέτοιο. Αφήστε, βρε παιδιά, να περάσουν μερικά χρόνια, μήπως και κάποιοι ξεχάσουν τα δικά σας.

Σχετικά πρόσφατη είναι, άλλωστε, και η προεκλογική περίοδος του Μάρτη. Τότε που «πήξανε» οι τηλεοράσεις από διαφημίσεις οργανισμών, δημόσιων τραπεζών και υπουργείων που έλεγαν «ψηφίστε ΠΑΣΟΚ»!

Για «κυβερνητικές» εφημερίδες επί ΠΑΣΟΚ καλύτερα να μην κάνουμε λόγο. Μιλάμε για τέτοια κατάσταση και επί τόσα χρόνια που μας έγινε συνήθεια. Τόσο, που όταν βλέπεις «αντιπολιτευτικό» τίτλο σε κάποιες από αυτές, να κοιτάς δυο φορές, μια και σου φαίνεται ...αισθητικά παράξενο.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ καταντήσει καθεστώς και πάγια πρακτική! Οταν δεν έχεις τι να πεις για κάποιο θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ή, ακόμα χειρότερα, όταν δεν μπορείς να αντιπολιτευτείς, καταφεύγεις στην «κλασική λύση»: Ζητάς ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και κάνεις το αίτημα σημαία.

Ετσι, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός δεν ξέφυγαν από την ...πεπατημένη και έκαναν τη σχετική αίτηση. Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η κυβέρνηση, θα έχουν τουλάχιστον κάτι να συζητούν και να ...διαφωνούν μαζί της.

Εδώ, που τα λέμε, κάτι έπρεπε να βρουν. Πόσο μπορούσε να τραβήξει η κουβέντα, σχετικά με το ποια ...πολιτική είναι η καλύτερη, αυτή του «ζεϊμπέκικου» ή αυτή της «κουμπαριάς». Μέχρι το Δεκέμβρη, όταν η ΕΕ θα αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, έχουμε 40 μέρες ακόμη...


Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» νόμο, επιμένει να απαντά η κυβέρνηση στο θέμα των στοιχείων της ΕΣΥΕ για την ακρίβεια και την ανεργία. Μόνο που έχει καταλάβει λάθος το ερώτημα.

Πώς θα γίνει να μειωθεί η ανεργία και η ακρίβεια; αναρωτιέται ο κόσμος. Οχι πώς θα «κονομήσουν» νέες επιδοτήσεις οι παλιοί και οι νεότεροι επιχειρηματίες. Εχει διαφορά, πώς να το κάνουμε;

Διαψεύδονται και πάλι

Γρηγοριάδης Κώστας

Επανειλημμένα, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, έχουν ισχυριστεί ότι η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ωφελεί τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων και ιδιαίτερα των τουρκικών προκλήσεων και διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Ισχυρισμός, που έβρισκε πάντα σύμφωνη και την ηγεσία της ΝΔ.

Οι εξελίξεις, βέβαια, έχουν από καιρό αποδείξει το αβάσιμο της εκτίμησης αυτής. Οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, σχετικά με τον καθορισμό ημερομηνίας διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όχι μόνο δεν ωφέλησαν την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων, αλλά και αποτέλεσαν το πλαίσιο, για να γίνουν τα τελευταία ένα ακόμη αντικείμενο των ευρωενωσιακών αντιθέσεων και παζαριών.

Χαρακτηριστική απόδειξη όλων αυτών είναι τα τελευταία γεγονότα. Μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκέμβρη, όπου θα αποφασιστεί στις Βρυξέλλες η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα πει τώρα για όλ' αυτά η ΕΕ, με δοσμένες τις παλιότερες, σχετικές αποφάσεις των Συνόδων του Ελσίνκι και της Μαδρίτης και τι θα κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή...

Θανατηφόρα έλλειψη

Οι ελλείψεις σε κλινικές, τμήματα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία - ιδιαίτερα στην επαρχία - κοστίζουν ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές. Θύμα, λοιπόν, αυτού του είδους των ελλείψεων στη δημόσιο σύστημα υγείας φαίνεται να έπεσε ένα 8μηνο αγοράκι, που πέθανε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Το βρέφος μεταφέρθηκε από τους Τσιγγάνους γονείς του στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθεί ένα κέρμα που είχε καταπιεί και βρισκόταν στον οισοφάγο του. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος γιατρός - η γαστρεντερολογική κλινική, που λειτουργούσε, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υπάρχει και πανεπιστημιακή γαστρεντερολογική κλινική - κι έτσι την επέμβαση αφαίρεσης του κέρματος πραγματοποίησε ωτορινολαρυγγολόγος. Στη διάρκεια της επέμβασης το μωρό πέθανε - επίσημη εξήγηση για το θάνατό του δε δόθηκε ακόμα - και πολλοί υποστηρίζουν ότι αν υπήρχε γαστρεντερολόγος μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τίθενται μερικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει ν' απαντηθούν από τους αρμοδίους:

  • Γιατί το μωρό δε μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να γίνει η επέμβαση;
  • Γιατί, επί 6 χρόνια, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας παραμένει χωρίς γαστρεντερολόγο;
  • Αν το μωρό δεν ήταν Τσιγγανάκι, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση και «τύχη»;
Βέτο για τους εφοπλιστές

Χρειάζεται, άραγε, να σας θυμίσουμε, με πόσο δέος αντιμετώπιζαν πάντα οι εκάστοτε κυβερνώντες το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο δικαίωμα του βέτο, στα όργανα της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ, ώστε να μην περάσουν αρνητικές για τα λαϊκά δικαιώματα και συμφέροντα αποφάσεις; Μάλλον, όχι. Αλλωστε, στα τριάντα χρόνια της μεταπολίτευσης, καμιά ελληνική κυβέρνηση - ούτε της ΝΔ, ούτε του ΠΑΣΟΚ - δεν έθεσε βέτο στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Δε συμβαίνει το ίδιο, όμως, όταν θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της τάξης που πραγματικά εκπροσωπούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χτεσινή σύνοδος των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στις Βρυξέλλες. Για τρίτη φορά, μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες, έθεσε βέτο ο Ελληνας υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τορπιλίζοντας την υιοθέτηση μιας συμφωνίας πλαισίου για την «αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων κάθε τύπου ρύπανσης των θαλασσών». Και μπορεί, βέβαια, η προτεινόμενη συμφωνία πλαίσιο να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα σχετικά προβλήματα. Μπορεί, επίσης, να επιχειρει την μετατροπή των ναυτικών σε εξιλαστήρια θυματα, τσουβαλιάζοντάς τους με τους πλοιοκτήτες, αλλά δεν οφείλεται σ' αυτά η αρνητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Η τελευταία μπλόκαρε την υιοθέτηση του πλαισίου αποκλειστικά και μόνο επειδή προβλέπει ορισμένες αυστηρότερες κυρώσεις στους εφοπλιστές.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μας άλλαξαν τα ... πετρέλαια!

Γρηγοριάδης Κώστας

Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες, αξιοποιώντας δεόντως τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των πολυεθνικών εταιριών πετρελαίου - που ανέβασαν στα ύψη τις τιμές του «μαύρου χρυσού» - έχουν ανάψει «φωτιές» στο «καλάθι» της εργαζόμενης, νοικοκυράς. Στην ουσία, έχουν στήσει τα λαϊκά εισοδήματα «στα 3 μέτρα».

Πρώτον, κυβέρνηση και πετρελαιάδες, μας έχουν αλλάξει τα ...πετρέλαια. Μεταφέροντας αυτόματα στους καταναλωτές ολόκληρη (συχνά και με το παραπάνω) την αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου, εξασφάλισαν (χωρίς καμιά αύξηση της κατανάλωσης), η μεν κυβέρνηση περισσότερα φορολογικά έσοδα, οι δε μετέχοντες στο κύκλωμα εισαγωγής - διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών - μεγαλύτερα κέρδη. Δεύτερον, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε μορφής, αξιοποιώντας τη συγκυρία, προχώρησαν σε τσουχτερές αυξήσεις στα είδη και υπηρεσίες, σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από την επιβάρυνση που είχαν (όσες είχαν) από την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου. Κύριος στόχος τους, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, ενώ μεγάλες είναι οι συνέπειες που έχουν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. Τρίτον, και η κυβέρνηση - που υποστηρίζει πως «κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την ακρίβεια» - στην πράξη ρίχνει λάδι στη «φωτιά». Αδιάψευστος μάρτυρας, η προχτεσινή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία αυξάνονται από την 1η Νοέμβρη τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 2,74%!

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας - είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος για την «αντιμετώπιση» της ακρίβειας - άφησε να εννοηθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι και ...ευχαριστημένοι!!! Ο κύριος υπουργός φρόντισε να υπερτονίσει πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ενέκριναν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ...μόνο 2,74% (ποσοστό, που, όπως είπε είναι μικρότερο από τον πληθωρισμό) και όχι 3,6% που είχε ζητήσει η διοίκηση της ΔΕΗ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας!

Βέβαια, ο κύριος υπουργός «ξέχασε» να μας πει ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις αυξήσεις τιμών στα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τη στιγμή που τα επίσημα - προ φόρων - κέρδη της ΔΕΗ ανήλθαν το 2003 στα 474 εκατομμύρια ευρώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2004 άγγιξαν τα 312 εκατομμύρια ευρώ! Η πραγματικότητα είναι γνωστή στους παροικούντες την ...Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση ενέκρινε τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, βασικά επειδή τις θεωρεί ...αναγκαίες, τόσο για την αύξηση των μερισμάτων των μετόχων, όσο και για να διευκολυνθεί η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την πώληση νέου πακέτου μετοχών στους ιδιώτες.

Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε πως αυτοί, που σέρνουν το χορό αυτό, βρίσκουν και τα κάνουν. Και θα συνεχίσουν, αν δε βρουν την απαιτούμενη αντίσταση από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, άνεργοι κ.ά.), που πληρώνει τα σπασμένα και της ακρίβειας. Από την άποψη αυτή, το κεντρικό σύνθημα της πρόσφατης πανελλαδικής κινητοποίησης του ΚΚΕ - «καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας» - είναι επίκαιρο όσο ποτέ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ