Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποκριτικός και θρασύς ο Γ. Παπανδρέου

Καμιά ανοχή στην πολιτική της ΝΔ

Την περίσσια υποκρισία και το θράσος του Γ. Παπανδρέου, που αναδείχτηκαν μέσα από τις δηλώσεις του για τις τιμές στα σιτηρά, την ολική αποσύνδεση της καπνοκαλλιέργειας, τα ζητήματα της ανάπτυξης του Νομού Κιλκίς, αλλά και τη νέα αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε παρουσιάζοντας το ΚΚΕ σαν «κόμμα με συντηρητική λογική», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. Επίσης, σημειώνει πως η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου τη Δευτέρα, στο Κιλκίς, απέδειξε για άλλη μια φορά πως οι εργαζόμενοι, και όλος ο λαός, δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ θυμίζει - αποκαλύπτοντας την υποκρισία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - πως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, προωθήθηκε η ποσόστωση για τα σιτηρά και η τιμή των 34,50 δρχ. ή 0,10 ευρώ το κιλό. «Τότε αυτοί πανηγύριζαν και η ΝΔ έκανε κριτική. Σήμερα η ΝΔ μάς λέει ότι τα κατάφερε να την κρατήσει σε καλά επίπεδα και το ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική γι' αυτό που το ίδιο προώθησε.

Είναι το ΠΑΣΟΚ που προώθησε την πολιτική αφανισμού της καπνοκαλλιέργειας με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και η ΝΔ την αποτελειώνει με την πολιτική της ολικής αποσύνδεσης της επιδότησης από την παραγωγή», σημειώνει. Και ξεκαθαρίζει: «Οι αγροτικές καλλιέργειες για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αποδίδουν και ποιοτικά πρέπει να ενισχυθούν. Οχι να ακολουθούμε το δρόμο του περιορισμού, της ποσόστωσης και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών όπως επιτάσσουν οι αναθεωρήσεις της ΚΑΠ που χέρι χέρι προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του νομού, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ υπενθυμίζει: «Είναι οι ίδιοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που προτείνουν ως μαγική λύση για την ανεργία και την τόνωση της απασχόλησης τη Δ΄ Ζώνη ανάπτυξης και νέα κίνητρα για τους επιχειρηματίες. Ομως, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και του Κιλκίς ξέρουν καλά πως η πολιτική επιδότησης, των προνομίων για τους επιχειρηματίες είναι αυτή που τους κάνει πιο ασύδοτους στο να προωθούν τη μερική απασχόληση, τις απαράδεκτες αμοιβές και τα εξαντλητικά ωράρια, όταν την ίδια στιγμή τα κέρδη τους μεγαλώνουν».

Μπροστά στα παραπάνω και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση μέσα από μαζικούς, ταξικούς αγώνες που θα παρεμποδίσουν αυτά τα μέτρα, θα αποσπάσουν κατακτήσεις. Σε αγώνες με αιτήματα και στόχους πάλης που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για εισόδημα, παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση και σταθερή δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ