Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Οργιάζει η φημολογία ένθεν κακείθεν

Φουντώνουν οι φήμες που φέρουν τους «εκσυγχρονιστές» του Συνασπισμού έτοιμους να αποχωρήσουν και μάλιστα σύντομα. Δε λείπουν βέβαια κι εκείνοι που πιστεύουν πως η έξοδός τους θα γίνει στη διάρκεια του Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιούνη ως τις 2 Ιούλη. Δίπλα σ' αυτές τις δύο απόψεις υπάρχει και η τρίτη που θέλει τις φήμες για αποχώρηση να μην έχουν βάση και να χρησιμεύουν για άσκηση πίεσης σε στελέχη που αμφιταλατεύονται υπέρ της μιας ή της άλλης τάσης.

Πάντως, την πεποίθηση για αποχώρηση των «εκσυγχρονιστών» ενίσχυσε η μη κατάθεση κειμένου στην Επιτροπή Θέσεων από τον Ν. Μπίστη ως χτες το βράδυ. Σήμερα η Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα συζητήσει τα κείμενα που έχουν κατατεθεί από τον Στ. Πιτσιόρλα και τον Ν. Βούτση. Από την πλευρά του ο Ν. Μπίστης φέρεται διατεθειμένος να διερευνήσει το ενδεχόμενο μιας κάποιας συμφωνίας με τα κείμενα θέσεων άλλων στελεχών και αν δεν προκύψει κάτι τέτοιο, υπάρχει πάντα το κείμενο που είχε καταθέσει στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Ολα αυτά βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν, αν θεωρηθεί δεδομένη η απόφαση των «εκσυγχρονιστών» να αποχωρήσουν. Ωστόσο όλα δείχνουν πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουν προηγουμένως εξαντληθεί όλες οι πιθανότητες συνεργασίας με στελέχη του «μεσαίου χώρου». Στην κατεύθυνση αυτή χτες στην εφημερίδα «Εξουσία» ο Θ. Γεωργακόπουλος, στέλεχος της «εκσυγχρονιστικής κίνησης», πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης για τις παραπέρα εξελίξεις στο ΣΥΝ στους ώμους του «μεσαίου χώρου», καλώντας τα στελέχη του να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Ετσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει τελικά ο «μεσαίος χώρος» (ή «προεδρικοί»), που έχει γίνει μήλον της έριδος για «εκσυγχρονιστές» και «αριστερούς», αν και όλο και περισσότεροι εκτιμούν πως θα συνταχθεί στο πλευρό του προέδρου του κόμματος, ο οποίος στηρίζεται και από το «Αριστερό Ρεύμα». Αγνωστη παραμένει η στάση στελεχών όπως ο Μ. Παπαγιαννάκης, η Μαρία Δαμανάκη κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ