Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Χαιρετίζει» την έκθεση της Κομισιόν

Η ηγεσία της ΝΔ «χαιρετίζει» το περιεχόμενο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί θεωρεί ότι δικαιώνει την κριτική που ασκούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην κυβέρνηση και δεύτερον, γιατί πιστεύει ότι θα συμβάλει, ώστε να «αλλάξει τακτική και βηματισμό» η κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση ζητά την «προώθηση πρόσθετων μέτρων»(!).

Σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλου αναφέρεται ότι «η ΝΔ χαιρετίζει το περιεχόμενο της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, έστω και με διετή καθυστέρηση». Η έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «δικαιώνει όλες τις θέσεις που σταθερά, με συνέπεια και σε μάκρος χρόνου πρόβαλλε η ΝΔ», ενώ ταυτόχρονα καυχιέται, γιατί το κόμμα του πρόβαλε μια οικονομική πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους «όπως την απελευθέρωση των αγορών, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, των αναγκαίων διαρθρωτικών τομών, που εντάσσονται μέσα σ' ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους, ταχύρυθμης, δυναμικής και ισόρροπης ανάπτυξης».

Με βάση το περιεχόμενο της έκθεσης της ΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική και βηματισμό και «να υιοθετήσει επιτέλους, ένα πλήρες οικονομικό πρόγραμμα, που να διασφαλίζει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης». Μάλιστα, αξιώνει την «προώθηση πρόσθετων πολιτικών για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ταχύτερη απελευθέρωση των αγορών και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Στ. Μάνος επικρίνει την κυβέρνηση για ατολμία στην υλοποίηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και θεωρεί ως «μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή» την κατάργηση των κάθε είδους κρατικών μονοπωλίων και αποκλειστικοτήτων, με σημαντικότερο αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το δραστικό περιορισμό των κρατικών ρυθμιστικών παρεμβάσεων που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Ακόμα «οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάργηση όλων των κλειστών επαγγελμάτων πλην εκείνων που αιτιολογημένα θα εξαιρεθούν, η δυνατότητα επιλογής του ασφαλιστικού φορέα είναι ακόμη μερικές από τις διαρθρωτικές αλλαγές, που δεν πρέπει να καθυστερήσουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στη μετα-ΟΝΕ εποχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ