Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ»ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΕΡΔΩΝ: «Η νέα κυβέρνηση κατευθύνεται σε αυστηρή διαχείριση, δεν υπόσχεται μεγάλες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αποδίδει με φειδώ φοροελαφρύνσεις, αποκρούει τα όποια αιτήματα για νέες προσλήψεις, κατευθύνεται σε μείωση των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου κατά 16% και οδηγείται σε σημαντική μείωση της εθνικής δαπάνης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων» (το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ: «Την απαρχή μιας τριετούς περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, που θα χαρακτηρίζεται από τις περικοπές των δαπανών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου και τη δραστική μείωση των κονδυλίων που διατίθενται για δημόσιες επενδύσεις σε συνδυασμό με τις αλλαγές της φορολογικής κλίμακας που θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών βαρών στα μεσαία εισοδήματα, σηματοδοτεί το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2005» (η εκτίμηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΦΟΡΟΙ: «Οι αυξήσεις που αναφέρει ο Αλογοσκούφης δείχνουν κατ' αρχήν ότι μιλάμε για σφικτό προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει μικρή αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση δαπανών, μείωση ελλειμμάτων. Δε φαίνεται ότι υπάρχουν μέτρα σοκ, αλλά δε φαίνεται και πως θα προκύψει η περίφημη ανάπτυξη για την οποία όλοι κόπτονται. Υπάρχει όμως παντού αύξηση φόρων: Ολα στηρίζονται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, από άμεσους και έμμεσους φόρους» (το ρεπορτάζ στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ