Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λείπει η φιλοαναπηρική πολιτική

Ο Σπύρος Τσάμης τραυματίστηκε και έμεινε ανάπηρος στην προσπάθειά του να σωθεί απ' τη φωτιά που έπιασε στο «Σταρ Τσάνελ» το 1983. Χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες νοσηλείας, αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης των πολυτραυματιών και άλλων κατηγοριών πληθυσμού στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε οργισμένος με τις δηλώσεις της υφυπουργού Αθλητισμού Φ. Πάλλη-Πετραλιά και της Γ. Αγγελοπούλου ότι το Λεκανοπέδιο Αττικής έγινε πιο φιλικό μετά τους Παραολυμπιακούς. Στο ζήτημα της προσβασιμότητας των αναπήρων, όπως είπε, δεν έχει γίνει τίποτε σπουδαίο.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και η μαρτυρία της παρευρισκόμενης στη συνέντευξη Γενικής Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Δεσποτοπούλου, που είπε ότι χτες κάλεσε γερανό της Αστυνομίας και σήκωσε αυτοκίνητο από ράμπα αναπήρων έξω απ' τα δικαστήρια στην Ευελπίδων. Μόλις όμως προχώρησε 20 βήματα ήρθε άλλο αυτοκίνητο και παρκάρισε. Λείπει η εκπαίδευση και Παιδεία, υποστήριξε η Γ. Δεσποτοπούλου.

Ομως το πιο βασικό είναι η έλλειψη φιλοαναπηρικής πολιτικής, τόσο απ' την κυβέρνηση όσο και απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως επισημάνθηκε από παρεμβάσεις στη συνέντευξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ