Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
14η ΜΕΡΑ
Της ντόπας ... το ανάγνωσμα

Οι αποκαλύψεις που συνεχίζονται για την εταιρία ντόπινγκ του Τζέκου συμβαδίζουν με το ολυμπιακό δελτίο ντόπινγκ που καθημερινά αυξάνει. Σε δυο δεκάδες έχουν φτάσει οι πιασμένοι αθλητές και όλα δείχνουν ότι οι Ολυμπιακοί της Αθήνας θα γράψουν ιστορία στον τομέα αυτό.

* * *

Εχουν να δουν πολλά τα μάτια μας, αλλά πολύς κόσμος καταλαβαίνει ότι η «κολυμπήθρα του Σιλωάμ», όπως επιχειρείται να παρουσιαστούν αυτοί οι αγώνες, είναι η κουρτίνα που θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι τη διαπλοκή των «αθανάτων» με όλη τη βιομηχανία ντόπινγκ και αντιντόπινγκ. Γιατί είναι καταφανές ότι οι διάφορες ομάδες στη ΔΟΕ για αυτό που κόπτονται είναι να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις πολυεθνικές με τις οποίες συναγελάζονται και ταΐζονται πλουσιοπάροχα.

* * *

Η Ελλάδα αυξάνει τη συγκομιδή μεταλλίων και οι δηλώσεις των αθλητών εκτός από την αναμενόμενη και θεμιτή χαρά βγάζουν είτε έναν καημό για να ενισχυθεί από την πολιτεία το κάθε άθλημα, είτε μια πίκρα για άλλους συναθλητές τους που δε συμμετέχουν. Με παραπομπές στη γνωστή υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Και χτες λέγαμε ότι χρειάζεται ένα μέτρο.

* * *

Επιτυχία μεγάλη και για τη Φανή Χαλκιά, χρυσό στα 400 μ. με εμπόδια, αλλά όχι και «είναι στο κύτταρο των Ελλήνων να είναι πρωταθλητές». Τέτοιες αντιλήψεις να υποθέσουμε ότι λέγονται πάνω στην... τρελή χαρά. Γιατί αν λέγονται στα σοβαρά, αλίμονό μας και ειδικά στη νέα γενιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ