Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
Πολλές ποινές και πτώσεις

Η Αυστραλία πήρε το χρυσό στο μάντισον

Eurokinissi

Η Αυστραλία πήρε το χρυσό στο μάντισον
Πολλές ήταν οι ποινές που επιβλήθηκαν χτες από τους κριτές στους ποδηλάτες, σε μια σειρά αγώνων γεμάτων πτώσεις. Τιμωρία υπήρξε και στο μεγάλο τελικό (θέσεις 1-6), στο κέριν ανδρών, με συνέπεια να υπάρξει αλλαγή στους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο. Ετσι, ο Γερμανός Ρενέ Βολφ χάνει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει και το παίρνει ο Αυστραλός Σέιν Κέλι, ο οποίος είχε τερματίσει 4ος. Ο Γερμανός τιμωρήθηκε γιατί, σύμφωνα με τους κριτές, εμπόδισε αντίπαλό του να ανέβει πιο ψηλά στην πίστα. «Επεσε» λοιπόν 4ος, μπροστά από τον Τζόσιαν Εν Τζι (Μαλαισία), ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε, και τον Μικαέλ Μπουργκέν (Γαλλία), ο οποίος είχε πτώση.

Το χρυσό κατέκτησε ο Αυστραλός Ράιαν Μπέιλι (χρόνος 10.601) και το ασημένιο ο Ισπανός Χοσέ Εσκουρέδο.

Το χρυσό μετάλλιο, στον αγώνα πόντων, κατέκτησε η Ολγκα Σλιουσάρεβα (Ρωσία) με 20 βαθμούς. Την ακολούθησε η Μεξικάνα Μπέλεμ Γκερέρο Μέντεζ, με 14, και η Κολομβιανή Μαρία Λουίζα Κάγιε Ουίίλιαμς, με 12 βαθμούς.

Στο μάντισον την πρωτιά κέρδισε η Αυστραλία (Γκρέιαμ Μπράουν, Στιούαρτ Ο' Γκρέιντι) με 22 πόντους. Τη 2η θέση πήρε η Ελβετία (Φράνκο Μαρβούλι, Μπρούνο Ρίσι) με 15 πόντους και την 3η η Βρετανία (Ρομπ Χέιλς, Μπράντλεϊ Ουίγκινς) με 12 πόντους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ