Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Ατυχος ο Βασιλόπουλος

Πολύ άσχημη εξέλιξη είχε για τον Λάμπρο Βασιλόπουλο ο αγώνας του δεύτερου γύρου (ημιτελικός) στο κέριν ανδρών. Ελάχιστα μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ ήταν τρίτος (προκρινόταν στον τελικό του αγωνίσματος), ο Ολλανδός Τέο Μπος, βλέποντας πως ο Ελληνας αθλητής τον ξεπερνάει και είναι μέσα στην πρώτη τριάδα που προκρίνεται, προσπάθησε να του κλείσει το δρόμο αντικανονικά, σπρώχνοντάς τον με τον ώμο, με συνέπεια να πέσουν και οι δύο και να χάσουν την πρόκριση για τον τελικό.

Το ριπλέι έδειξε καθαρά τον Ολλανδό Τέο Μπος, να σπρώχνει με τον ώμο τον Λάμπρο Βασιλόπουλο λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού στη δεύτερη σειρά του δεύτερου γύρου στο κέριν ανδρών (με συνέπεια να υπάρξει γενική αποδοκιμασία από τους θεατές), ωστόσο η απόφαση των κριτών (η οποία, ωστόσο, δεν έχει καμία σημασία, γιατί το κακό έχει ήδη γίνει) είναι επιβαρυντική για τον Ελληνα ποδηλάτη και όχι για τον Ολλανδό. Οπως αναφέρεται στην απόφαση που ανακοινώθηκε, ο Βασιλόπουλος αποκλείστηκε από το συγκεκριμένο αγώνα, γιατί οδήγησε επικίνδυνα στην τελευταία στροφή, ενώ για τον Μπος δεν υπάρχει καμία παράβαση, απλά δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Την 10η θέση κατέλαβε τελικά στο κέριν ανδρών ο Λάμπρος Βασιλόπουλος, ο οποίος ήταν φανερά επηρεασμένος από την πτώση και τον τραυματισμό του στο 2ο γύρο του αγωνίσματος.

Πάλεψε όσο μπορούσε η Κυριακή Κωνσταντινίδου στον τελικό των πόντων γυναικών, όμως, η διαφορά της με τις υπόλοιπες αθλήτριες ήταν μεγάλη, με συνέπεια να μείνει στη 16η θέση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ