Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Ασημένιος ο Νίκος Κακλαμανάκης

Στο υγρό στοιχείο του πανηγύρισε ο Κακλαμανάκης

Sportidea

Στο υγρό στοιχείο του πανηγύρισε ο Κακλαμανάκης
Οκτώ χρόνια μετά, η μεγάλη επιστροφή. Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ο Νικόλας Κακλαμανάκης επιστρέφει στο βάθρο των νικητών της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη. Ο «γιος του ανέμου» στην τελευταία ιστιοδρομία της κλάσης Μιστράλ τερμάτισε στη δέκατη θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, αποδεικνύοντας πως παραμένει ένας από τους καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου. Αν και του επιβλήθηκε ποινή στο ξεκίνημα της 11ης ιστιοδρομίας, λόγω λανθασμένης εκκίνησης, ο Νικόλας Κακλαμανάκης κατάφερε να κάνει πολύ καλό φίνις και να πάρει τελικά το πολυπόθητο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισραηλινός Γκαλ Φρίντμαν. Ο Κακλαμανάκης σε όλες τις σημαδούρες που πέρασε ήταν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και έχανε ακόμα και το χάλκινο μετάλλιο, από τον Βρετανό Νικ Ντέμπσι, που προπορευόταν. Τελικά, στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ο 36χρονος αθλητής έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, τερμάτισε 10ος και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο (52 βαθμοί ποινής).

Χρυσός ολυμπιονίκης, στέφθηκε ο Ισραηλινός Γκαλ Φρίντμαν με 42 βαθμούς ποινής, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το Ισραήλ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Βρετανό Νικ Ντέμπσι (53 βαθμοί ποινής). Μετά τον αγώνα ο Κακλαμανάκης δήλωσε: «Στα περάσματα μου από τις σημαδούρες έχω δαγκώσει τα χείλη μου, τόσες φορές, που τα μάτωσα. Η κούρσα ήταν για πολύ γερά νεύρα. Η ευθύνη βάρυνε τους ώμους μου. Επρεπε να τα ξεχάσω όλα. Ηταν μια από τις δυσκολότερες κούρσες της καριέρας μου, αλλά η πιο σημαντική. Η ιστιοπλοΐα δεν είναι εύκολο άθλημα, θέλει γερά νεύρα. Μεγάλο φορτίο η ελληνική σημαία. Και τελικά τα κατάφερα, όπως το '81 όπου εδώ στον Αγ. Κοσμά, κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επρεπε να ζήσω τέτοιες μεγάλες στιγμές στη χώρα μου. Ηταν σαν να συνωμότησε το σύμπαν». Στις άλλες κατηγορίες:

ΜΙΣΤΡΑΛ: Στην 8η θέση της τελευταίας ιστιοδρομίας των Μιστράλ γυναικών στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα τερμάτισε η Αντωνία Φράι. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε τη 15η θέση στη γενική κατάταξη με 123 βαθμούς ποινής. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φαστίν Μερέ. ΤΟΡΝΕΪΝΤΟ: Στην προτελευταία θέση, τη 16η, της έβδομης ιστιοδρομίας τερμάτισαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Χρήστος Γαρέφης, ενώ στην επόμενη ιστιοδρομία κατέλαβαν την 13η θέση. Ετσι, το ελληνικό πλήρωμα είναι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης με 50 βαθμούς ποινής. ΣΤΑΡ: Στη 10η θέση της έβδομης ιστιοδρομίας τερμάτισαν οι Λεωνίδας Πελεκανάκης και Γιώργος Κοντογούρης και βρίσκονται πλέον στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 57 βαθμούς ποινής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ