Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για την Ηλέκτρα Αποστόλου

«Η θυσία της Ηλέκτρας μας έδειξε το δρόμο του χρέους. "Είμαι Ελληνίδα" απάντησε στους βασανιστές της. "Λέγομαι Ελληνίδα". Κι ήταν η στάση της αυτή κατάφαση στις δύο μεγάλες έννοιες Ελλάδα και Ανθρωπος. Οσοι είμαστε φίλοι της Δικαιοσύνης, ας χαιρετίσουμε με σεβασμό την επέτειο του μαρτυρικού της θανάτου. Οσοι βλέπουμε την Ελληνίδα μητέρα σαν σύμβολο της Ανοιξης της πατρίδας, ας ευλογήσουμε τον ηρωικό διπλό θάνατο της μαρτυρικής μάνας. Οσοι είμαστε φίλοι της Ελευθερίας, ας δεχτούμε τις υποθήκες της Ηλέκτρας σαν ιερό χρέος» - Ρόζα Ιμβριώτη.

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο της ηρωίδας κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου, το 1944. Τιμώντας τη θυσία της και μαζί μ' αυτήν τη θυσία όλων των γυναικών που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για λευτεριά, δημοκρατία και ανεξαρτησία, όλων των αγωνιστών θυμάτων του απελευθερωτικού αγώνα, οι ΚΟ Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Βορειοδυτικών Προαστίων, διοργανώνουν εκδήλωση, τη Δευτέρα 26 Ιούλη, στις 7.30μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελία ποιήματος, χαιρετισμό από την ΠΕΑΕΑ Ν. Ηρακλείου, από την Επιτροπή Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, απαγγελία ποιήματος, ομιλία μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, κατάθεση στεφάνων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ