Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο κενό η επιχείρηση διάλυσης του ΔΗΚΚΙ

Για «υπόγεια συνεργασία με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» καταγγέλλεται ο Δ. Τσοβόλας

Για «πολιτική αποστασία» και «υπόγεια συνεργασία με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλαν τον Δ. Τσοβόλα η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ έκαναν λόγο για «πολιτική αποστασία» που, όπως ανέφεραν, «ξεκίνησε πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μάρτη». Μάλιστα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, Π. Μαντάς, στη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε ότι «υπήρξε υπόγεια συνεργασία του Δ. Τσοβόλα με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατάληξη της οποίας ήταν η ανεπιτυχής επιχείρηση διάλυσης του ΔΗΚΚΙ».

Ο Π. Μαντάς αποκάλυψε ότι «κατά την εκλογή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του νέου ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Τσοβόλας για 15 μέρες αρνούνταν να πάρει θέση». Μάλιστα, όπως ο ίδιος συμπλήρωσε «εξαναγκάστηκε να τοποθετηθεί, μετά από έγγραφο αίτημα μελών της ΚΠΕ, τα οποία με βάση το καταστατικό του ΔΗΚΚΙ ζητούσαν τη σύγκλιση του οργάνου για το συγκεκριμένο θέμα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «λίγο πριν τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της 7ης Μάρτη, ο Δ. Τσοβόλας προχώρησε σε ανοιχτό εκβιασμό προς την Πολιτική Γραμματεία, από τη θέση του προέδρου, επειδή στο όργανο πλειοψηφούσε πρόταση συνεργασίας με στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τη συντηρητική και αντιλαϊκή του πορεία». Ο Π. Μαντάς, αναφέρθηκε ειδικότερα στις προσπάθειες συνεργασίας που τότε επιχειρούσε το ΔΗΚΚΙ «με τον Στ. Παπαθεμελή και τον Αν. Πεπονή», οι οποίες τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, «το ΔΗΚΚΙ να οδηγηθεί αποδυναμωμένο στις εκλογές».

Παράλληλα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, χαρακτήρισαν «άκυρη» τη «σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος», που επιχείρησε να κάνει ο Δ. Τσοβόλας την προηγούμενη Δευτέρα, επισημαίνοντας: «Στην παραμάζωξη των προσωπικών επιρροών και φίλων του Δ. Τσοβόλα, που θέλησε να ονομάσει "συνεδρίαση ΚΠΕ", συμμετείχαν 27 πραγματικά μέλη επί συνόλου 120 τακτικών και 20 αναπληρωματικών μελών της ΚΠΕ. Συμμετείχαν επίσης τέσσερα πρώην μέλη της ΚΠΕ, τα οποία διαγράφηκαν εδώ και περισσότερο από δυο χρόνια, λόγω προσχώρησής τους στο ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ έδωσαν και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δ. Τσοβόλας την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε «η αναστολή της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ», χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα ποιοι συμμετείχαν, καθώς και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ