Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντιστασιακός άνθρωπος στην ιστορική του διαδρομή

Εκδήλωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, την Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, στο Επταπύργιο

Ο αντιστασιακός άνθρωπος από τον Προμηθέα ως τις μέρες μας, είναι το θέμα της επετειακής εκδήλωσης που οργανώνει την Κυριακή 23 Απρίλη στις 11 το πρωί στο Επταπύργιο, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Μια εκδήλωση που στόχο έχει να τιμήσει τον αντιστασιακό άνθρωπο στην ιστορική του διαδρομή.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα είναι ένα θεατρικό που θα παρουσιάσουν αξιόλογοι ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης, στο «Γεντί Κουλέ». Εκεί, στον τόπο όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές. Μέσα από αποσπάσματα κειμένων που καταγράφουν μορφές και στιγμές κορυφαίων αντιστασιακών δράσεων, η ιστορία θα περάσει μπροστά από τα μάτια των παρευρισκομένων. Από τον πρώτο αντάρτη στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον Προμηθέα, τους Ζηλωτές, τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, τις ηρωικές μορφές της Γαλλικής Επανάστασης, μέχρι τους μάρτυρες του ηρωικού ξεσηκωμού της εργατικής τάξης στο Σικάγο και τους αγωνιστές που βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν μέσα στο κολαστήριο του «Γεντί Κουλέ».

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί όλους τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους αγωνιστές της ειρήνης, τη νεολαία και όλο τον αγωνιζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης, να δώσει το «παρών», στην εκδήλωση της Κυριακής ως ελάχιστη προσφορά σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για ένα ανθρώπινο μέλλον. Και μέσα από τα λόγια του Γ. Ιμβριώτη περιγράφει τον «Αντιστασιακό Ανθρωπο». «Ο,τι τον κινεί, ό,τι τον ψυχώνει, είναι η "βεβαίωση του ανθρώπου". Οπου κι αν αθλεί, στο βουνό, στην πολιτεία, στη φυλακή, παντού μάχεται για να σώσει αυτή την ουσιαστική αξία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ