Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενάντια στο γύψο

Στεντόρια ακούστηκε η φωνή των Κομμουνιστών χθες στη Κατερίνη: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές»
Στεντόρια ακούστηκε η φωνή των Κομμουνιστών χθες στη Κατερίνη: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές»
Ηταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν στην Κατερίνη άρχισαν να καταφτάνουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα οι κομμουνιστές από τη Θεσσαλονίκη. Μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του που ήρθαν στην πρωτεύουσα της Πιερίας, ώστε από κοινού με τους Κατερινιώτες συντρόφους να διαδηλώσουν ενάντια στο Σημιτικό γύψο.

Από μόνοι τους οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες ήταν αρκετοί για να σηκώσουν την πόλη στο πόδι. Ξεκινώντας την πορεία διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης και μέσω της Μ. Αλεξάνδρου, κραδαίνοντας τις κόκκινες σημαίες, δε σταμάτησαν να υπενθυμίζουν - με το δικό τους, γνώριμο τρόπο - πως «ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Την τιμητική της είχε, φυσικά, και η ελληνική κυβέρνηση («Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» κλπ.). Πορευόμενοι έφτασαν μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Εκεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απρόκλητη και ματωμένη επίθεση κατά των κομμουνιστών, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου.

Για αρκετή ώρα, το «Με ρόπαλα και ΜΑΤ βαράτε τους εργάτες και στους Αμερικάνους κάνετε τις πλάτες» χάιδευε τα αυτιά των αστυνομικών οργάνων και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Οπως και το «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός». Οπως ήταν αναμενόμενο, «πληροφόρησαν» και χτες κάθε ενδιαφερόμενο ότι «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές...». Αλλωστε, είναι φανερό πλέον ότι έχουν συνηθίσει από τα δολοφονικά χτυπήματα, τόσο της «παραδοσιακής» Δεξιάς, όσο και της «ΝεοΔεξιάς» της Κεντροαριστεράς.

Με κόκκινη μπογιά έγραψαν συνθήματα κατά των κυβερνώντων και του αυταρχισμού τους, στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, όπου ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έσπευδαν να σβήσουν τα συνθήματα από το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, προφανώς για να εξαφανίσουν την «ακαλαισθησία» και το «όνειδος» (το δικό τους δε σβήνεται με τίποτα). Επιστρέφοντας οι ΚΝίτες στο ίδιο σημείο - μετά το τέλος της συγκέντρωσης - απλώς ξαναέγραψαν τα συνθήματα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ