Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7649

ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ινστιτούτα Εκμετάλλευσης Καθηγητών»

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τόσο για το ρόλο τους, όσο και για τα πάμπολλα προβλήματά τους


ΣΕΛ.  16   -   18

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μπροστά! ΜΕ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ στη δράση

Τα κορναρίσματα της πρασινογάλαζης νίκης της περασμένης Κυριακής τα έκοψε απότομα η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μιλά για επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων, κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ανατροπή εργασιακών σχέσεων.

Πάγωσαν τα χαμόγελα της «επιτυχίας» του δικομματισμού από τη νέα διέλευση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών εισβολέων από την ελληνική γη, αλλά και από τη δουλοπρεπή θρασύτητα των δυνάμεων καταστολής της ελληνικής κυβέρνησης.

Τους πανηγυρισμούς και τα διεθνή συγχαρητήρια του ιμπεριαλισμού προς τον Σημίτη και τον Καραμανλή τα σκιάζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές που συρρέουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για να «υποδεχτούν», όπως στο Σιάτλ, τη «Σύνοδο της Παγκοσμιοποίησης».

Οι κομμουνιστές μαζί με τη ρεαλιστική αποτίμηση και εκτίμηση της δράσης τους συζητούν ήδη για το πώς θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων, πώς θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό σε καθημερινή βάση, πώς θα διευρύνουν τους δεσμούς τους και θα τους κάνουν πιο σταθερούς με πλατιά λαϊκά στρώματα, για να προχωρήσουν οι συσπειρώσεις, για να προχωρήσει η οικοδόμηση του αντίπαλου δέους, του Λαϊκού Μετώπου.


ΣΕΛ.  5,    10   -   11

Associated Press

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Μαχητικό ΟΧΙ στην «παγκοσμιοποίηση»

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση δεκάδων μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων, συρρέουν εδώ και μέρες στην Ουάσιγκτον, όπου το Σαββατοκύριακο αναμένονταν μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις, ενάντια στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, με αφορμή την εκεί συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τη συμβολή υπουργών Οικονομικών, αλλά και τραπεζιτών από 25 χώρες, καθώς και της ηγεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Απέναντί τους θα έβρισκαν 5.000 περίπου σιδηρόφραχτους αστυνομικούς και ειδικά εκπαιδευμένες «μονάδες τάξης», οι οποίοι, τις προηγούμενες βδομάδες, πήραν μέρος και στα... απαραίτητα σεμινάρια ανάλυσης και εμπέδωσης της εμπειρίας των γεγονότων του Σιάτλ, στη διάρκεια της προηγούμενης και αποτυχημένης συνόδου του ΔΝΤ.


ΣΕΛ.  26

Τα νέα τηλέφωνα του «Ριζοσπάστη»

Λόγω αλλαγής των τηλεφωνικών γραμμών, από σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του «Ριζοσπάστη» θα απαντά στον αριθμό 6297.000 και το FAX στον αριθμό 6297999.



ΚΝΕ
Με νέα ορμή

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών συζήτησε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και αποτίμησε τη δουλιά και την εμπειρία της Οργάνωσης από την εκλογική μάχη, καθορίζοντας τους άμεσους άξονες της δράσης της ΚΝΕ. Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την απόφαση


ΣΕΛ.  3
ΕΚΛΟΓΕΣ
Συγκριτικά αποτελέσματα 1996-2000

Τους χρήσιμους πίνακες σύγκρισης των βουλευτικών εκλογών του 1996 με τις τελευταίες, ανά εκλογική περιφέρεια, δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ», από τους οποίους μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα


ΣΕΛ.  6   -   8
ΚΚΕ
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οι πολύμορφες επιθέσεις που δέχτηκε το ΚΚΕ πολύ πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δε στάθηκαν ικανές να μειώσουν την εκλογική του δύναμη. Εξέλεξε ξανά έντεκα βουλευτές, τους οποίους και παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ».


ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ερχεται το «δεύτερο κύμα εκσυγχρονισμού»

Πολλά λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες, «βοηθούντος» και του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, περί «κοινωνικού κράτους», η αλήθεια όμως βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ