Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Δεν παραιτείται ο Ντενκτάς

Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ότι οι Τουρκοκύπριοι «κέρδισαν το δικαίωμα να ζητήσουν την αναγνώριση» του ψευδοκράτους και είπε ότι ο ίδιος θα αρχίσει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Αγνοώντας την αξίωση του πρωθυπουργού Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να φύγει, ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το Ελληνοκυπριακό όχι για να εδραιωθεί το ψευδοκράτος. «Καταφέραμε να απαλλαγούμε από το Σχέδιο Ανάν», είπε ο Ραούφ Ντενκτάς και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κρατήσουν τις υποσχέσεις που μας έδωσαν, τουλάχιστον για άρση των εμπάργκο».

Ο κατοχικός ηγέτης είπε: «κερδίσαμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την αναγνώρισή μας. Αν οι υποσχέσεις εκπληρωθούν, τότε οι Ελληνοκύπριοι θα μας δεχτούν ως ξεχωριστό κράτος, ως οντότητα, αλλά και με ισότητα».

«Δε θα παραιτηθώ, γιατί ο σκοπός μου ήταν η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, ούτως ή άλλως το κατάφερα, απορρίφθηκε το σχέδιο», πρόσθεσε. «Για 40 χρόνια ζούμε κάτω από την μπότα των Ελληνοκυπρίων», είπε, αλλά τώρα καταφέραμε να απορριφθεί το σχέδιο.

«Το σχέδιο μάς χώρισε ως λαό, τώρα θέλουμε την ενότητα», είπε ο Ρ. Ντενκτάς και πρόσθεσε: «Ελα, λαέ μου, να ενωθούμε».

Για την Τουρκία, είπε ότι «μας έδωσε ό,τι μπορούσε. Εκανε για το ναι ό,τι περνούσε από το χέρι της και θα ήταν αδικία να ζητήσουμε άλλα πράγματα από αυτή».

«Το σχέδιο ήθελε να σβήσει τη χώρα μας. Δεν τα κατάφερε. Σώσαμε τη χώρα μας και απορρίψαμε το σχέδιο. Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό», κατέληξε ο Ρ. Ντενκτάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ