Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δυναμικά στη μάχη των ευρωεκλογών

Βρισκόμαστε ήδη 48 μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 13ης του Ιούνη και με την προχτεσινή Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκινάει ουσιαστικά η νέα αυτή μάχη για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Η πανεξόρμηση με το «Ρ» την Κυριακή ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για μια πιο συστηματική επαφή με όλους τους λαϊκούς ανθρώπους που βρήκαμε και στις βουλευτικές εκλογές του Μάρτη, αλλά και για διεύρυνση αυτής της επικοινωνίας. Σε αυτή την προσπάθεια, που χρειάζεται να έχει ακόμα πιο υψηλούς ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, δεν πρέπει να αφήσουμε στιγμή να πάει χαμένη. Στη γειτονιά μας, στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο, σε κάθε τόπο δουλιάς, στα πανεπιστήμια και τις σχολές χρειάζεται να φτάσει η φωνή αντίστασης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια της ένταξης της χώρας στις διαδικασίες της ιμπεριαλιστικής ενοποίησης, αρχικά της ΕΟΚ και μετέπειτα της ΕΕ, έχει πολλές επιβεβαιωθεί στις θέσεις του. Αυτό που πρόβαλε και προβάλλει είναι η αντίσταση, η ανυπακοή, η απειθαρχία, η ρήξη με το μονόδρομο της ΕΕ, που είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο και τις άρχουσες τάξεις των ευρωπαϊκών χωρών, όχι όμως για τους λαούς, την εργατική τάξη, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με σκληρές αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζουν οι εθνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια της λειτουργίας της διακρατικής καπιταλιστικής ένωσης. Και το πρόσφατο παράδειγμα των ωμών εκβιαστικών πιέσεων στην Κύπρο είναι μια ακόμα απόδειξη του τι εστί η ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ.

Οι κομμουνιστές καλούν τα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν με βάση την πείρα που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια, να δουν τις τραγικές συνέπειες από την εφαρμογή των Συνθηκών της ΕΕ στην καθημερινή τους ζωή. Να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός μας, όπως και οι λαοί της Ευρώπης θα ζήσουν πολύ χειρότερες μέρες, αν δε λυτρωθούν από τη λογική του ευρωμονόδρομου και της υποταγής. Η απειθαρχία και η ανυπακοή που προτείνει το ΚΚΕ εντάσσεται στη διαδικασία της αποδέσμευσης από την ΕΕ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, που μπορεί να ξεκινήσει όταν κάθε λαός, κάθε κίνημα συμβάλλει με την πάλη του. Ετσι θα δυναμώσουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του αντιδραστικού ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος. Ετσι θα αρχίσει να σχηματίζεται ο άλλος πόλος της συνεργασίας χωρών και κυβερνήσεων που θα έχουν λυτρωθεί από τα δεσμά της ΕΕ και θα χτιστεί μια εντελώς διαφορετική συνεργασία προς όφελος των εργαζομένων, που παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο. Αυτή η Ευρώπη της ευημερίας, των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης και του σοσιαλισμού θα γίνει πραγματικότητα, γιατί είναι αναγκαιότητα για τους πολλούς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ